İsveç, Türkiye'nin iade talebini durdurmuştu: O FETÖ'cü ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı anlaşmaya rağmen İsveç, FETÖ mensubu Yılmaz Aytan'ın iadesini durdurmuştu. İsveç'in iadesini durduğu Aytan'ın FETÖ'nün yurt dışı yapılanması içinde olduğu ve sözde Afganistan imamı olduğu öğrenildi.

Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO anlaşması son aylarda dünya gündemini oldukça meşgul ediyor. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin taleplerini kabul etmesinden sonra ise Türkiye Adalet Bakanlığı tarafından silahlı terör örgütü yönetme/kurma suçlarından iadesi istenen, ancak İsveç tarafından iadesi durdurulan Yılmaz Aytan'ın FETÖ'nün sözde Afganistan imamı olduğu ve yurt dışı yapılanmasından olduğu öğrenildi.

İADESİ İSTENMİŞTİ

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı talepname çerçevesinde Adalet Bakanlığı'nın, Yılmaz Aytan'ın "Silahlı terör örgütü yönetme/kurma" suçundan İsveç'ten iadesini istediği ortaya çıktı.

2018 YILINDA OTURUM İZNİ ALMIŞ

Dagens Juridik gazetesinin haberinde, 2018'de İsveç'te oturum izni verilen ve FETÖ elebaşlarından olduğu gerekçesiyle Türkiye tarafından iadesi istenilen 48 yaşındaki kişinin iadesinin Yargıtay tarafından durdurulduğu belirtilmişti.

Haberde, söz konusu kişinin ByLock kullanması ve FETÖ'ye sempati duymasının İsveç'te suç teşkil etmediği, bu yüzden Türkiye'ye iadesinin durdurulduğu aktarılmıştı.

 

İsveç, Türkiye'nin iade talebini durdurmuştu: O FETÖ'cü ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı ile ilgili etiketler İsveç FETÖ iade Türkiye aytan yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.