İsveç NATO'ya üye olabilecek mi?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ülkesinin NATO üyeliği başvurusu sürecini değerlendirdi. Kristersson, Ekim ayında NATO üyeliğinin onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin kesin bir söz veremeyeceğini ifade etti. Kristersson, NATO üyeliği başvurusunun sonucunun Türkiye'nin kararına bağlı olduğunu vurguladı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO başvurusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kristersson, "Ekim ayında NATO üyeliğimizin onaylanacağının sözünü veremem. Bu karar Türkiye'ye ait, Türkiye kendi kararlarını kendi alır." dedi.

TBMM'nin açılmasından sonra İsveç'in NATO üyeliği hakkındaki onay sürecinin "en kısa sürede" Meclis'e gönderilmesi konusunda anlaştıklarını ifade eden Kristersson, şunları kaydetti:

"Herkes bunu parlamento açıldıktan sonra İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanacağı yönünde yorumluyor. Artık meclis açılmış durumda. Bence de İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasının zamanı geldi."

İsveç NATO'ya üye olabilecek mi? ile ilgili etiketler İsveç NATO Türkiye Ulf Kristersson
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.