İsveç bayrağı, NATO karargahında Türk bayrağının yanında göndere çekildi

NATO'nun 32. ülkesi İsveç'in bayrağı NATO karargahında düzenlenen törenle göndere çekildi. İsveç bayrağı, Türk bayrağının yanında yer aldı.

İsveç’in NATO'ya katılımı münasebetiyle Brüksel'deki NATO Karargahında bayrak çekme töreni düzenlendi.

Törene NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç Veliaht Prensesi Victoria ve çok sayıda davetli katıldı.

İsveç bayrağı, NATO karargahında Türk bayrağının yanında göndere çekildi

"TARİHİ BİR GÜN"

Bayrak çekme töreni öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kristersson, daha sonra törenin yapılacağı alana geçti.

Stoltenberg, gelişmeyi "tarihi bir gün" olarak nitelendirerek şöyle dedi:

"200 yılı aşkın süredir bağlantısızlığın ardından İsveç artık Müttefiklerin özgürlük ve güvenliğinin nihai garantisi olan 5. Madde kapsamında sağlanan korumadan yararlanıyor."

İsveç bayrağı, NATO karargahında Türk bayrağının yanında göndere çekildi - Resim : 2

İsveç Başbakanı Kristersson, törende şu açıklamayı yaptı:

"İsveç, NATO'nun gururlu bir üyesi. NATO, barış ve güvenliğin en başarılı organizasyonu. Şimdi biz de bir müttefikiz. İsveç, bu üyelikle eve gelmiş oldu. (NATO) Demokrasilerin ve iyi komşularımızın güvenlik iş birliğine ev sahipliği yapıyor. Bütün müttefiklerimize teşekkür ediyorum. Biz sizi, siz de bizi seçtiniz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için."

İsveç bayrağı, NATO karargahında Türk bayrağının yanında göndere çekildi - Resim : 3

TÜRK BAYRAĞININ YANINA ÇEKİLDİ

İsveç bayrağı, düzenlenen törenle göndere çekildi. Söz konusu bayrağın, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye'nin bayrağının yanında konumlandığı görüldü.

İsveç, 11 Mart'ta NATO'nun 32'nci üyesi olarak İttifak'a resmen katılmış oldu.

İsveç bayrağı, NATO karargahında Türk bayrağının yanında göndere çekildi ile ilgili etiketler Rusya NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.