İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki fakülteler

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerini bekliyor. Bilgiç Vakfı önderliğinde 30 yılı aşkın süredir sağlık sektörünün liderlerinden olan ve Türkiye’nin sağlık personelini karşılamak adına en iddialı üniversiteleri arasında yer alan İSTÜN, yeni mezunlarını yetiştirmeyi hedefliyor.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, sağlık sektöründe gösterdiği deneyim ve bu sektördeki iş birlikleri ile sağladıkları bilgi birikimi ile kurulan İSTÜN, Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulmuş Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç’in ’40 yıllık hayalim’ dediği projeyle hayata geçirilmiştir.

Tüm dünyadaki diğer ülkelerde yaşanan sağlık sorunlarının aksine Türkiye’nin sağlık politikaları ve çalışanları ile ayakta durabilmeleri adına bünyesindeki 2 enstitü, 4 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ile bunun önemini herkese kanıtlamıştır.

İSTÜN’ün temellerini atan Mahmut Bilgiç, yeni kurulan üniversite bünyesinde hem bireylere hem de topluma küresel bir boyutta hizmet veren, tıp ile bilimin en ön saflarında yer alması beklenen yeni mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Türkiye’nin sağlık sektöründeki eksiklerini giderebilmek adına yeterli bilgi ve beceriye sahip mezun vermeyi amaçlayan İSTÜN, en üstün sağlık kuruluşlarında hekimlik ya da yöneticilik yapabilecek tıp öğrencileri, mesleğini etik kuralları çerçevesinde yerine getiren araştırıcı ve sorgulayıcı olan ve bununla birlikte kendisini sürekli olarak yenileyerek geliştiren, uluslararası düzeyde kabul edilen ölçütlerle beraber pratisyen hekimler yetiştirmeyi amaçlıyor.

İSTÜN Kampüsü Nerede?

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindedir. İSTÜN, 6681 m²’lik kapalı alana sahip olup 15 derslik, 12 eğitim laboratuvarı, 11 idare ofisi ile öğrencilere tüm imkanlarıyla hizmet vermektedir.

İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki fakülteler

İSTÜN’de Kaç Fakülte ve Bölüm Var?

İlk kez geçen sene öğrenci kabulü yapan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.

Neden İSTÜN?

Yerleşkemize adım attığınız andan itibaren hem bireye hem de topluma fayda sağlamayı kendisine amaç edinen vakfımızın ve üniversitemizin, hem öğrencilerine hem de çalışanlarına ne kadar önem verdiğini daha yakından kendi gözlerinizle görebileceksiniz.

İSTÜN’de ilginizi çeken yeni fikirleri keşfedebilir ve size ilham sunan kalıplara meydana okuyan insanları bulabilir ve yaşamınızı değiştirecek yeni keşiflere erişebilirsiniz.

Hasta ihtiyaçlarının önemine vurgu yapan sarsılmaz inancımız, sağlık hizmeti sektöründe bilim insanını, öğrenciyi ve hatta stajyeri ve hatta dünyayı daha sağlıklı ve mutlu bir yere dönüştürme amaç edinen bir kültürün temel taşıdır.

İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki fakülteler - Resim : 2

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ni seçtiğiniz takdirde yalnızca bir üniversite seçmiş olmayacaksınız. İnovatif teknolojileri daha yakından tanıyarak ve kullanımlarını sağlayarak potansiyelinizi zirveye çıkarmayı ve sağlık hizmetlerini geliştirmeyi kendisine hedef edinmiş bir topluluğa dahil olmayı seçmiş olacaksınız.

Yarının liderleri ile konusunda uzman sağlık personelini yetiştirmek adına bilgi, tecrübe ve teknolojiyi bir araya sunarak üniversitemiz çatısı altında bütünsel eğitim anlayışını bulacaksınız. Tutukularınızın peşinde koşarak, yeteneklerinizi keşfedip daha da derinleştirmek adına İSTÜN’e geleceksiniz ve bunları alacağınız mükemmel eğitimle harmanlayarak gelecek nesillere ışık olacaksınız. Sürekli olarak gelişmeye, sosyal adalete inanan ve toplum yararını öne çıkaran bir kurum olarak ufkunuzu, kalbinizi ve zihninizi açmaya her daim hazır halde bulunacağız.

Tıp eğitimini kaliteyle bütünleştiren İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına tamamen hazırdır. Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan ve Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç’in 40 yıldır hayallerini süsleyen İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, kapılarını siz değerli öğrencilere açıyor. Tüm dünyada yaşanan ve sağlık sistemlerinin adeta kumdan kaleler gibi yıkıldığı günümüz şartlarında Türkiye; sağlık profesyonelleri, sağlık politikaları ve çalışanları ile ayakta kalabilmeyi başarmış nadir ve gelişmiş ülkelerden bir tanesi olmayı başarmıştır.

İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki fakülteler - Resim : 3

Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin (İSTÜN) temelleri, Mahmut Bilgiç tarafından atılmıştır. Yeni kurulan üniversitede hem bireylere hem de topluma küresel boyutta hizmet veren İSTÜN, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmek bir amaç olarak benimsenmiştir. Türkiye’nin sağlık sorunlarının farkında olan ve birinci basamakla bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış şekilde mezun vermeyi amaç haline getirmiştir.

İSTÜN; birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik yapabilecek hale gelen tıp öğrencilerini, mesleğini etik kuralları çerçevesinde uygulayan, araştırıcı ve sorgulayıcı olan, kendisini sürekli olarak yenileyip geliştirebilen uluslararası düzeyde kabul edilen ölçütlerde pratisyen hekimler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki fakülteler ile ilgili etiketler İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İSTÜN
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.