İSTÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları 2021 kontenjanlar listesi

İSTÜN 2021 Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları adaylar tarafından araştırılıyor. 5-20 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS tercihlerinde İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği kontenjan listesi gündemde.

YKS tercihlerinde heyecan 5 Ağustos 2021 tarihinde başlıyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih maratonuna başlayacak olan adaylar için sağlık sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin sağlık personelini karşılamak adına adımlar atan İSTÜN için Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları ön plana çıkıyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik; yeni araştırma alanlarıyla her geçen gün daha da gelişmekte olan genetik bilimi, canlıların oluşumunu programlayan genetik şifrelerin çözülmesi, çözülen şifrelerin tıp, biyoteknoloji, ilaç, gıda ve tarım gibi pek çok alanda kullanılmasını sağlayan disiplinler arası bir bilim dalıdır.

İSTÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları 2021 kontenjanlar listesi

İSTÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün amacı; çözüm üretebilen, takım çalışmasına yatkın, analiz yeteneği gelişmiş, her geçen gün değişen ve ilerleyen bilim ve teknolojiye ayak uydurmak için sorgulayan, araştıran, fikir üreten, keşfeden, çevreci, etik ve sosyal ilkelere değer veren moleküler biyologlar yetiştirmektir.

İSTÜN MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK MÜHENDİSLİĞİ KARİYER OLANAKLARI

Bölüm Mezunları “Moleküler Biyolog” unvanı ile; Ar- Ge merkezlerinde, ilaç sektöründe, biyoteknoloji, gıda ve tarım endüstrisinde, genetik hastalıkların tanı ve tedavi merkezlerinde, tüp bebek merkezlerinde, kök hücre ve gen terapi merkezlerinde, adli tıp kurumları gibi pek çok alanda çalışma imkânına sahiptirler. Ayrıca bölüm mezunları yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederken üniversitelerde akademisyen olarak da görev yapabilirler.

Puan Türü: SAY
Öğrenim Süresi: 4 Yıl
Eğitim Dili: Türkçe

İSTÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları 2021 kontenjanlar listesi - Resim : 2

İSTÜN MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2021

Moleküler Biyoloji ve Genetik (Burslu)

2021 Taban Puan: - SAY
2021 Kontenjan: 5
2021 Ücret: -

Moleküler Biyoloji ve Genetik (%50 İndirimli)

2021 Taban Puan: - SAY
2021 Kontenjan: 25
2021 Ücret: 15.000 TL

İSTÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları 2021 kontenjanlar listesi ile ilgili etiketler İSTÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği taban puanları kontenjanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.