İSTÜN Kimya Mühendisliği taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi

İSTÜN 2021 Kimya Mühendisliği taban puanları adaylar tarafından araştırılıyor. 5-20 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS tercihlerinde İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Kimya Mühendisliği boş kontenjan listesi gündemde.

YKS tercihlerinde heyecan 5 Ağustos 2021 tarihinde başlıyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih maratonuna başlayacak olan adaylar için sağlık sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin sağlık personelini karşılamak adına adımlar atan İSTÜN için Kimya Mühendisliği taban puanları ön plana çıkıyor.

Kimya Mühendisliği; doğal ve sentetik kimyasalların çeşitli yardımcı maddeler ile reaksiyona sokularak veya karışımlar hazırlanarak, kimyasal ve fiziksel değişimler sonucu, faydalı ve pazarlanabilir ürünlere dönüştürülmesini hedefler. Kimya mühendisliği, bu amaçla Ar-Ge faaliyetleri yaparak üretim proseslerinin geliştirilmesi ve uygulanması için disiplinler arası çok yönlü çalışmaya açık bir temel mühendislik alanıdır.

İSTÜN Kimya Mühendisliği taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi

İSTÜN Kimya Mühendisliği Bölümü’nün amacı; her biri alanında saygın, sektör tecrübesi olan, uluslararası bilim ödülleri almış, özgün çalışmaları ile adından söz ettirmiş akademik kadromuz ile; analitik düşünme yeteneğine sahip, ulusal ve uluslararası sektörde rekabet edebilecek, evrensel bilgi ve beceriyle donatılmış, takım çalışmasına yatkın, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, teknoloji ve bilim üreten, iş güvenliği, çevre, etik ve sosyal ilkeleri göz önünde bulunduran mühendisler yetiştirmektir.

Günümüz kimya mühendislerinin yeni proseslerin tasarımı ve en uygun koşullarda işletilmesi faaliyetleri yanında, katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirme, satış sonrası müşteri ilişkilerini yürütme ve kalite kontrol gibi ürün mühendisliği faaliyetlerinde bulunabileceği öngörülerek ders programlarımız; temel bilimler, mühendislik bilimleri, tasarım ve seçmeli dersler olarak dört ana guruba dengeli bir şekilde oluşturulmuştur. İlk iki yılda, ağırlıklı olarak kimya, fizik ve matematik alanlarındaki temel bilim dersleri, üçüncü yılda mühendislik bilimleri dersleri ve son yılda tasarım dersleri yer almaktadır. Derslerde, uygulama, laboratuvar ve bilgisayar temelli kimya mühendisliği eğitimi verilecektir. Seçmeli dersler ise; grup seçmeli dersler, teknik seçmeli dersler ve sosyal seçmeli dersler olarak üç guruba ayrılmıştır.

Grup seçmeli dersler, özellikle istihdamı ve günümüzün öncelikli alanlarını göz önüne alarak belirlenen sektörlerdeki temel bilgileri öğrenciye aktarmak üzere seçilmiştir. Polimer Mühendisliği grubu derslerinin, polimer, plastik, polimer işleme ve boya gibi alanlardaki istihdama ve Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayacaktır.

İSTÜN Kimya Mühendisliği taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi - Resim : 2

Kurucu vakfımızın ilaç sektöründe çok geniş üretim, kalite kontrol ve Ar-Ge faaliyetlerinin olması nedeniyle, İlaç Mühendisliği seçmeli gurubu ve de son yıllarda yenilenebilir kaynaklara dayalı üretimin öneminin artması göz önüne alınarak da Biyokimya Mühendisliği seçmeli gurubu oluşturulmuştur. Bütün dersler, modern eğitim araç gereçleri ve laboratuvar imkânları ile desteklenecektir. Öğrencilerimizin araştırma ve uygulama yeteneklerini, aldıkları dersler ile geliştirmek için, ikinci ve üçüncü ders yıllarının sonunda, önce Ar-Ge stajı ve sonra da üretim stajları yapmalarına olanak sağlanacaktır. Bu anlamda kurucu vakfımızın ilaç sanayi ile olan organik bağı sayesinde, Ar- Ge çalışmalarında en çok desteklenecek mühendislik alanların başında yer alacaktır.

Öğrencilerimiz gerekli koşulları sağlamaları durumunda çift ana dal ve yan dal yapma imkânına sahiptirler.

Bölüm mezunları, “Kimya Mühendisi” unvanı ile; kimya sanayii, boya sanayii, kozmetik sektörü, enerji sektörü, ilaç sanayii, plastik sanayii, otomotiv sanayii, metal sanayii, tekstil, tarım ve gıda gibi pek çok alanda çalışabilirler. Ayrıca bölüm mezunları yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek, akademik kariyerlerinde de ilerleyebilirler.

İSTÜN KİMYA MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2021

Kimya Mühendisliği (Burslu)

2021 Taban Puan: - SAY
2021 Kontenjan: 30
2021 Ücret: -

İSTÜN Kimya Mühendisliği taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi ile ilgili etiketler İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İSTÜN Kimya Mühendisliği
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.