İstismarla suçlanan öğretmen 'kurbanım' dedi

İstek Vakfı'na ait özel okulun Uluğbey kampüsünde yaşanan çocuk istismarı iddiası ilk kez SuperHaber'de gündeme gelmişti. 5 yaşındaki öğrenciye istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan yüzme öğretmeninin davasında üçüncü duruşma bugün görüldü. Kadın ve Demokrasi Derneği'nin de (KADEM) dahil olduğu duruşma sonrası açıklamada bulunan avukat Betül Altınsoy, okuldan kamera görüntülerinin istendiğini açıkladı.

Kartal'da faaliyet gösteren İstek Vakfı Özel Uluğbey Okulu'nda 2017 yılında beden eğitimi öğretmeni S.A.(35)'nın 5 yaşındaki kız çocuğu S.A.A.'ya yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 17 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

KADEM'in de başından beri müdahil olduğu davaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan avukat Betül Altınsoy, duruşmada yaşananları tek tek anlattı.

SANIK 'KURBANIM' DEDİ

Sanığın, olayın anaokulu müdürüyle kampüs müdürü arasında yaşanan ihtilaftan kaynaklı olduğunu iddia ettiğini söyleyen Altınsoy,  ”Okula zarar vermek amaçlı seçtiği bir kurban olarak anaokulu müdürünün beni öne atmasından kaynaklanan bir durum söz konusudur." savunması yapıldığını belirtti.

"BU BİR SENARYO OLSA FİLMİ GİŞE YAPMAZ!"

Sanığın önceki ifadelerinde anaokulu müdürüyle hiçbir husumetinin olmadığını beyan ettiğine vurgu yapan Altınsoy, "Çelişkili ifadelerle dolu bu kurguya inandıracaklarını zannediyorlar. İddiaya göre, anaokul müdürü kampüs müdürü ile kavga ediyor, anaokul müdürü 5 yaşındaki öğrenci çocuğu yönlendirerek kampüs müdürüne değil sanık yüzme öğretmenine iftira atıyor. Bu bir senaryo olsa filmi gişe yapmaz!" ifadelerini kullandı.

Okuldan kamera görüntülerinin istendiğini belirten Altınsoy, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"MEB mevzuatına göre kamera görüntülerini 1 yıl saklamak zorunda olan İstek vakfı, sosyal medyadaki duyurumuzdan sonra dosyaya sunduğu dilekçesi ile incelenen görüntülerin kasım 2017den başladığını söyledi, yani EKİM 2017 görüntülerinin olmadığını ikrar etti.

Bu sebeple mahkemeden İstek vakfına mevzuat uyarınca saklamak zorunda olduğu EKİM 2017 görüntülerinin akıbetinin sorulmasını talep ettik, mahkeme de bu yönde karar tesis etti.  Adli makamlarca İstek vakfına 3 yıldır sorulan ilk soru olacak, cevabı merakla bekliyoruz.

İstismarla suçlanan öğretmen 'kurbanım' dedi

İstismarla suçlanan öğretmen 'kurbanım' dedi ile ilgili etiketler cinsel istismar Öğretmen istismar mahkeme avukat istek vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.