İstismar iddialarını siyasi malzeme yapanlara tepki: Faili kim olursa olsun lanetliyorum

Taciz, istismar gibi olayların tümünün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Faili kim olursa olsun lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Bütçesine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

"FAİLİ KİM OLURSA OLSUN LANETLİYORUM"

Konuşmasına 6 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddialarına tepki göstererek başlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Gündemimizin en başında tüm Türkiye’nin içini yakan çocuk istismarı yer alıyor ne yazıkki. Bahsi geçen olayla ilgili öncelikle bir baba sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak şunu söylemek isterim; Taciz istismar gibi olayların tümü amasız şartsız insanlık suçudur. Faili kim olursa olsun lanetliyorum.”

"BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR" 

Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz ki dünyadaki adaletsizliklere eşitsizliklere hak ihlallerine karşı duran haklının hakkını aldığı bir dünya için mücadele eden kadrodayız. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere nerede bir haksızlık hukuksuzluk varsa ‘Dünya sussa biz susmayız’ siyasi geçmişimiz bu durulumuzun örnekleriyle doldur. Bir vatandaşımızın hele ki bir çocuğumuzun temel hakları söz konusu olduğunda tepkisiz kalacak değiliz, kalmadık da zaten. Aile Bakanlığımız bu durumun ihbarıyla birlikte kırmızı hemen koruma altına alarak can güvenliğini temin etmiş hemen ardından da psikososyal destekler verilmesi gereken ilk acil hizmetleri ve devamındaki rehabilitasyon çalışmalarını da sürdürmüştür ve hala da sürdürmektedir.

YARGILAMA DEVAM ETMEKTEDİR

Kızımızın koruma altına alınmasını takip eden dönemde çocuğun cinsel istismarı suçundan da derhal soruşturma başlatılmıştır ve halihazırda İstanbul’da ağır ceza mahkemesinde yargılama devam etmektedir. Olay yargının tasarrufundadır. Artık bize düşen bağımsız Türk mahkemelerinin işini yapmalarına müsaade etmek ve hukuki süreci yakından takip etmektir. İsnat edilen suç sabit görüldüğünde suçluların tümünün en ağır cezayı alacaklarına inancımız tamdır. 

"MAĞDURLAR SİYASETİN APARATI DEĞİLDİR"

Devam hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Çocuğa yönelik kadına yönelik istismarın nasıl karşısındaysak bu gibi toplum vicdanını kanatan olayların siyasi malzeme yapılmasına da karşıyız. Mağdurlar siyasetin aparatı değildir. Elbette gündeme gelen tramvaya tepki son derece doğaldır ve desteklenmelidir. Ancak bu kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır.  Özellikle resimlerinin kamuoyunda paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatmak isterim.

"28 ŞUBAT SÜRECİNE BENZER OYUNA GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

Adil yargılamanın sonucunu beklemeden tarafları yaftalamak, toplumda ayrıştırma oluşturmak topluma da hiçbir siyasi partiye de çıkar sağlamaz. İddia edilen bu insanlık suçunun belli inanç grubuna suçlayıcı ifadelerle genellenmek suretiyle yapılamaya çalışanı da görüyoruz. Bu vesileyle sayın Kılıçdaroğlu ve altılı masaya da sayın Aslı Baykal’ın dün paylaştığı Twitter mesajlarını hatırlatmak isterim. 28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine asla göz yummayacağız bunu da özellikle ifade etmek isterim.”

İstismar iddialarını siyasi malzeme yapanlara tepki: Faili kim olursa olsun lanetliyorum ile ilgili etiketler Fuat Oktay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.