İstiklal saldırısının sanığı Hazni Gölge için tutuklama talebi!

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının şüphelilerinden Bilal Hasan’ın yurt dışına kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Hazni Gölge tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını planlayan Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasına yardım eden Hazni Gölge emniyetteki ifadesinde "Terör saldırısını planlayan Bilal Hassan'ı, yaptığı eylemden habersiz 20 kişilik bir grupla 7 bin 500 lira karşılığında Bulgaristan'a götürdüm. Sonra da Romanya'ya geçtiler." dedi. 

Hazni Gölge tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
 

Gölge’yle ilgili yapılan incelemelerde herhangi bir terör örgütü bağlantısı tespit edilemezken, şüphelinin Hassan'ı 20 kişilik bir grupla birlikte 7 bin 500 lira Bulgaristan’a kaçırdığı öğrenildi. Hassan’ın buradan da Romanya’ya kaçtığı iddia edildi. 

Şüphelinin emniyet ifadesi ortaya çıktı. Gölge’nin ifadesinde, "Bilal Hassan’ı bana Hüseyin Güneş getirdi. 20 kişilik bir grupla beraber yurt dışına kaçırmamı istedi. Ben de kişi başı 7 bin 500 liraya grubu kaçırmayı kabul ettim. Ben Bilal Hassan’ın içinde olduğu grubu Bulgaristan’a bıraktım. Sonra Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu fark ettim. Korktum ve Bulgaristan’a kaçtım. Bilal Hassan’ı daha önce tanımıyordum. Kim olduğunu Hüseyin Güneş yakalanınca fark ettim" dediği öğrenildi.

 

İstiklal saldırısının sanığı Hazni Gölge için tutuklama talebi! ile ilgili etiketler İstiklal Caddesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.