İstiklal Marşı neden korkma diye başlar?

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı büyük bir coşku ile kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden çıkan ‘İstiklal Marşı neden korkma diye başlar’ da her sene olduğu gibi bu yıl da sorgulanmakta. İşte o sır…

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yılında Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen bu muhteşem eser bir kez daha gündemde. Herkesin aklındaki tek soru olan bu bağımsızlık şiiri İstiklal Marşı, ülkemizin en önemli eserlerinden birisidir. Peki, İstiklal Marşı neden korkma ile başlar?

Bu şiiri yazarken Kur’an-ı Kerim’den ilham aldığı söyleyen Mehmet Akif Ersoy, Peygamber Efendimiz'in Mekke'den Medine'ye hicreti esnasında müşriklerden saklandıkları Sevr Mağarası'dan yanında bulunan Hazreti Ebubekir'e "korkma ya Ebubekir, Allah bizimledir" dediği aklına gelir. İstiklal Marşı'nı da "korkma" diye yazmaya başlar..

Bir yazısında ise verilen sözü tutmamanın tek gerekçesinin ölüm olduğunu söyleyen Mehmet Akif, arkadaşının verdiği söz üzerine İstiklal Marşı'nı bir gecede yazmıştır. İlk mısra Hasan Basri'nin evine çay içmeye gittikleri esnada bir sağa bir sola giden Akif'in sonra boş bir odaya geçerek içeriden bir çığlığıyla ortaya çıkmıştır. Hasan Basri odaya girdiğinde kâğıt olmadığı için duvara yazılmış "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" dizesini görmüştür.

İstiklal Marşı neden korkma diye başlar? ile ilgili etiketler İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.