İstiklal Caddesi’ndeki terör eyleminde 12 Kasım detayı ortaya çıktı!

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan Alham Albashır ve beraberindeki 17 şüpheli tutuklanmıştı. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra ortaya çıkan detay şaşırttı. 13 Kasım’da gerçekleştirilen bombalı eylemin aslında 12 Kasım için planlandığı öğrenildi. İşte, olayla ilgili detaylar…

13 Kasım Pazar günü Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada 6 kişi ölmüş, 81 kişi yaralanmıştı. Caddeye bombayı bırakan Suriye uyruklu Alham Albashır’ın görüntüleri ortaya çıktıktan sonra polis ekipleri tarafından her yerde aranmaya başlamıştı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda bulunan Alham Albashır ve şüpheli 17 kişi tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler, Marmara Cezaevine götürüldü.

İstiklal Caddesi’ndeki terör eyleminde 12 Kasım detayı ortaya çıktı!

İfadeleri alınan şüphelilerin anlattığı detaylar sonrası patlamaya dair yeni gelişmeler ortaya çıktı. Albashır ifadesinde PKK ile nasıl tanıştığını itiraf etti ve İstanbul’a geliş rotasını detaylıca anlattı. Savcılık ifadesinde keşif yaptığını itiraf eden terörist, "YPG Türkiye'ye gitmemi söyledi. Neden gittiğimi söylemediler. 3 defa Taksim'e gittim, dördüncüde patlama oldu" dedi.

EVLİ ÇİFT SÜSÜ VERDİLER

Albashır ifadesinde terör örgütüyle olan bağlantısını kabul etti. Albashır’ın şüpheli firari Bilal Hassan ile kendilerine ‘’evli çift’’ süsü vermek için Suriye’de sahte evlilik cüzdanı hazırlattıkları ortaya çıktı.

BOMBALI TERÖR EYLEMİNDE 12 KASIM DETAYI

Albashır ifadesinden bombalı terör eyleminin aslında 12 Kasım’da düzenleneceğini anlattı. 12 Kasım'da İstiklal Caddesi'ne gidecekleri, o gün korsan taksici Yasir Alkoralı ile irtibata geçtikleri, daha sonra bu planın iptal olduğu ve planlanandan bir gün sonra 13 Kasım'da El Beşir'in tek başına İstiklal Caddesi'ne giderek bu hain saldırıyı gerçekleştirdiği ifadelerinde tespit edildi.

KÜÇÜK ÇOCUĞU ALET ETTİ

Ahlam Al Bashir, tekstil atölyesinden sonra Roma Altana'nın evinde kalıyor ve İstiklal Caddesi'ne olay gününden 9 gün önce gidiyor. Tekrar gittiği sırada dikkat çekmemek için Roma Altana'nın 14 yaşındaki oğlunu da yanında götürüyor. Albashır, onlarca kişinin canına kastettiği terör eyleminde küçük bir çocuğu terör saldırısının keşfine alet ediyor.

 

İstiklal Caddesi’ndeki terör eyleminde 12 Kasım detayı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Taksim patlama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.