İstihbarat yetkililerini şaşkına çeviren silah: O silah Ukrayna savunma sistemini tuzağa düşürüyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Rus askerlerinin kullandığı bir füzenin Ukrayna savunma sistemini tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı. ABD'li istihbarat yetkilileri İskender-M balistik füzelerinin Ukrayna hava savunma sistemlerinden nasıl kaçtığını anlattı.

Amerikalı istihbarat yetkilileri, Rusya'nın İskender-M balistik füzelerinin, Ukrayna hava savunma sistemlerini nasıl aldattığına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir yetkiliye göre, İskender-M füzesi, hava savunma sistemlerinden kaçmak için tasarlanmış daha önce hiç rastlanmamış bir tuzakla fırlatılıyor.

ABD merkezli New York Times'ta yer alan habere göre, bir Amerikan istihbarat yetkilisi, cihazların her birinin yaklaşık bir fit uzunluğunda, dart şeklinde ve turuncu kuyruklu beyaz bir şekle sahip olduğunu söyledi.

Yetkili, füzenin hava savunma sistemleri tarafından hedef alındığını ve Rusya'nın sınır ötesi mobil fırlatıcılardan ateşlediği İskender-M kısa menzilli balistik füzeler tarafından bırkıldığını belirtti.

İddiaya göre her biri elektronikle donatılan bu tuzaklar, İskender-M'nin yerini tespit etmeye çalışan düşman radarlarını karıştırmak veya yanıltmak için radyo sinyalleri yayıyor. Aynı zamanda ısı yayarak, savunma ısı güdümlü savunma füzelerini kendine çekiyor.

Tuzakların kullanılması, Ukrayna hava savunma silahlarının neden Rusya'nın İskender füzelerini engellemekte zorluk çektiğini açıklamaya yardımcı olabilir.

İSKENDER-M FÜZESİ VE TÜM UZMANLARI ŞAŞIRTAN TUZAĞI

ABD hükümet belgelerine göre, katı yakıtlı bir roket motoru kullanan İskender-M füze sistemi, 200 milden daha uzaktaki hedefleri vurabiliyor. Her mobil fırlatıcı, yeniden yüklenme yapmadan 2 İskender ateşleyebilir.

Dart şeklindeki mühimmatın fotoğrafları iki hafta önce sosyal medyada dolaşmaya başladı. Şaşıran uzmanlar ve açık kaynaklı istihbarat analistleri, boyutları ve şekillerine bakarak bunları küme sınıfı silahlarından gelen bombalar sanıyordu.

22 yıl boyunca İngiliz Ordusunda patlayıcı mühimmat imha askeri olarak görev yapan ve daha sonra 10 yıl Irak, Afrika ve diğer bölgelerde sivil bomba teknisyeni olarak çalışan Richard Stevens, "çok sayıda Çin ve Rus askeri mühimmatı gördüğünü, ama bunu daha önce hiç görmediğini." söylüyor.

İstihbarat yetkililerini şaşkına çeviren silah: O silah Ukrayna savunma sistemini tuzağa düşürüyor ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya iskender-m füzesi savunma sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.