İstenmeyen adam Bass konuştu: "ABD misyonlarında saklanan kimse yok"

ABD Büyükelçisi John Bass, Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizine ilişkin önemli açıklamalar yaptı

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan vize krizinin merkezindeki isimlerden biri olan ABD Büyükelçisi John Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği'nde katıldığı etkinlikte konuştu.

bass-bb

"KİMSEYİ SAKLAMIYORUZ"

Bass, savcılık tarafından ifadeye çağrılan başkonsolosluk çalışanı N.M.Ç'nin ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda saklandığı iddialarına, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" ifadeleriyle yanıt verdi.

"METİN TOPUZ'UN NEDEN TUTUKLANDIĞINA DAİR BİLGİ ALAMIYORUZ"

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan başkonsolosluk çalışan Metin Topuz'un durumuyla ilgili konuşan Bass, "Topuz'un neden tutuklandığına ilişkin hala bir yanıt alamadık. Topuz görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bunun delillerini görmekten memnun oluruz. Topuz, organize suçlar ve uyuşturucuyla mücadele departmanında çalışıyordu. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı." şeklinde konuştu.

"KARAR ABD HÜKÜMETİNİN"

ABD Büyükelçisi, vize kararırının büyükelçilik tarafından değil ABD hükümeti tarafından alındığını belirtti.

"İNCİRLİK ÜSSÜ KARARINI TÜRK YETKİLİLERE SORUN"

İncirlikte Üssü'nün krizden etkilenip etkilenmeyeceğini sorusuna yanıt veren Bass, bunun Türk yetkililere sorulması gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE'DEKİ DEAŞ SALDIRILARI İÇİN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

ABD ile Türkiye'nin birçok konuda işbirliği yaptığını belirten ABD'li Büyükelçi, Gülen'in iadesinin diğer iade taleplerinden ayrı tutulmadığına dikkat çekti. Bass ayrıca Türkiye'de 9.5 aydır DEAŞ'ın terör eylemi yapamadığını, bunun ABD-Türkiye işbirliği nedeniyle olduğunu söyledi.

"ABD BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİNİ DESTEKLEMİYOR"

John Bass, Suriye ve Kuzey Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak ise ABD'nin bağımsız bir Kürt devletini ve Kürt koridorunu desteklemediğini söyleyerek, Türkiye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirtti.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

Bass, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili olarak ise, "Fetullah Gülen'in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masumiyet karinesi temel ilkedir."

İstenmeyen adam Bass konuştu: "ABD misyonlarında saklanan kimse yok" ile ilgili etiketler ABD Türkiye Vize John Bass kriz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.