İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? 2021 Ücretsiz izin desteği bitti mi?

İşten çıkarma yasağının ne zaman biteceği konusunda son tarih vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle işte çıkarma yasağının uzatılıp uzatılmayacağı araştırılmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı uzatılacak mı?

Milyonlarca çalışan işten çıkarma yasağı konusunda yeni araştırmalarına başladı. Koronavirüs salgını döneminde hem işçi hem de işverenlerin mağduriyetlerinin önlenmesi adına fesih kısıtı adıyla da bilinen işten çıkarma yasağının ne zaman sona ereceği netlik kazandı. Peki, ücretsiz izin desteği bitti mi?

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI BİTTİ Mİ?

MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işten çıkarma yasağının 30 Haziran 2021 Çarşamba günü sona ereceğini söyledi.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILACAK MI?

Fesih yasağı süresince bazı işverenlerin Kod-29'u kullanarak işçi çıkışı yapması ve bu maddenin çalışanlar için ağır suçlamalar içermesi büyük haksızlıklara yol açıyordu. 17 Mayıs'a kadar uzatılan fesih yasağında İş kanunu geçici 10. Madde gereğince tek istisna İş Kanunu 25. Maddedeki Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak olarak tertip edildi.

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? 2021 Ücretsiz izin desteği bitti mi?

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

30 Haziran itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor. Yeni bir uzatma kararı alınmaz ise bu tarihten sonra artık normal düzene geçiliyor Kısa Çalışma Ödeneği de biteceğinden işçilerin primleri 30 gün üzerinden yatırılacak, mesailer haftalık 45 saat olarak uygulanıp maaşlar ise tam ödenecek.

Bu yolla yapılan çıkışlar SGK'ya kod 29 ile bildirilmeye başlandı. Oysa bu maddede işçi için ağır ithamların olması gerekmekte. Cinsel tacizden, uyuşturucu kullanımına, hırsızlıktan saldırıya kadar birçok ağır suçun bulunduğu 25. Madde dolayısıyla atılan işçiler mağdur olmaktaydı. Mesaiye ya da sözleşmeye uymayan işçi ile uyuşturucu kullanan işçi böylece aynı kod ile işten çıkartılarak bir haksızlık da yapılıyordu.

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? 2021 Ücretsiz izin desteği bitti mi? ile ilgili etiketler işten çıkarma yasağı Ücretsiz izin desteği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.