İşten çıkarılan Hürriyet çalışanlarından o ödüle tepki

Hürriyet gazetesinde 45 çalışanın tazminatsız işten çıkarıldığı dönemde insan kaynakları grup başkanı olarak görev yapan Elif Karacaoğlu, Fortune Türkiye tarafından en başarılı 50 yönetici arasında gösterildi. O dönem işten çıkarılan gazeteciler, bu ödüle tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesi 25 Ekim 2019’da 45 muhabir, editör ve yazarı gerekçe göstermeden, evlerine gönderdiği tebligatla işten çıkarmış, tazminatlarını da ödememişti.

Gazeteciler basın açıklamasında şöyle demişti:

"Hürriyet’te toplam 481 yıl emeği olan 45 gazeteciye ‘Ne halleri varsa görsünler’ denildi. Kanser tedavisi görenler, hastanede bebek bekleyenler vardı. Bizimle çalışmak istememenizi çok iyi anlıyoruz. Duygularımız karşılıklı."

 O dönemde insan kaynakları grup başkanı olarak görev yapan Elif Karacaoğlu, Fortune Türkiye tarafından en başarılı 50 yöneticiden biri seçildi. 

İşten tazminatsız şekilde çıkarılan gazetecilerse bu karara tepki gösterdi. 

İpek Yezdani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız atılması operasyonunu yürüten Demirören Medya İnsan Kaynakları Müdürü Elif Karacaoğlu’nu Fortune Türkiye ‘En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi’ arasında göstermiş. Sırada ne var? IŞİD liderine insan hakları ödülü mü?” ifadesini kullandı.

Kenan Başaran ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Elif Karacaoğlu’nu, benim de dahil olduğum 45 gazeteciyi tek kuruş tazminatını ödemeden işten çıkartmayı başardığı için mi yılın İK yöneticisi seçtiniz ?”

 

İşten çıkarılan Hürriyet çalışanlarından o ödüle tepki ile ilgili etiketler Hürriyet gazeteci ödül Elif Karacaoğlu Fortune
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.