İşte Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi

ROKETSAN, Abu Dabi'de gerçekleştirilen fuarda, ilk milli uzun menzilli füze sistemine ait broşür yayınladı.

Abu Dabi'de gerçekleştirilen Savunma Sanayii Fuarı İDEX-2017'de Türk Savunma Sanayii adına büyük bir sürpriz yaşandı. ROKETSAN tarafından üretilen ve yerli adı BORA olacak olan uzun menzilli füze sistemi 'Khan' ismiyle ilk kez ortaya çıktı.

ROKETSAN İDEX-2017'de uzun menzilli füze sistemine ait bir broşür yayınladı.

roket_1

470 KG SAVAŞ BAŞLIĞI

Sistemin tam olarak menzili hakkında bilgi verilmezken roketin çapı 610 mm, ağırlığı 2500 kg ve savaş başlığı 470 kilogram olarak belirtildi. Roketin GNSS / İNS ve sadece İNS navigasyon olarak hedefe yönelen iki çeşidi olacak. Roketin uçuşu, aerodinamik kontrol ve elektromekanik ayrımı sistemi vasıtası ile kontrol edilebilecek.

Üretici işletmenin uzmanları 'Khan'ın kendi sınıfındaki diğer sistemlerle rekabet götürebilecek özelliklere sahip olduğunu belirtti. Sistemin hedeften sapmasının, maksimum mesafede 50 metreden daha düşük olduğunu öğrenildi.

roket_3

İşte Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi ile ilgili etiketler ROKETSAN bora khan milli füze
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.