İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak

Terör örgütü PKK, Irak’ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde bir dere kenarına düzenlediği saldırıda 8 sivil hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. Terör örgütü yayın organları ve yandaşları saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri'nın düzenlediğine dair kara propaganda yapmış ancak bu kirli oyun, güvenlik güçlerinin, saldırının teröristler tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmesiyle bozulmuştu. Saldırı yerinin neresi olduğu ve servis edilen fotoğrafın 3 yıllık olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, Irak’ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde bir dere kenarına 20 Temmuz'da saldırı düzenlemiş, 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 23 kişi yaralanmıştı.

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırının ardından PKK destekçileri, 'kanlı saldırıyı Türkiye'nin yaptığı' yalanı ile halkı Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalıştı. Güvenlik kaynakları ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda PKK/KCK'nın kanlı Zaho oyunu deşifre edildi.

Cengiz Büyükuncu, sosyal medya hesabından paylaştığı haberde; terör örgütü tarafından vurulan yerin Duhok'un kuzeyindeki Zaho'nun Barkh köyündeki turistik bir şelale yakınında nehir kenarı bir dinlenme/eğlenme yeri olduğunu ve saldırının Türkiye'den yapılmasının imkansız olduğuna dair kanıtları da açıkladı ve ekledi: "Çok amatör, iğrenç ve kanlı bir istihbarat saldırısı gerçekleştiriyorlar Türkiye'ye"

Büyükuncu paylaşımında şu bilgilere yer verdi:

"Irak'ta Türkiye'ye tuzak! Vurulan yerin Duhok'un kuzeyindeki Zaho'nun Barkh köyündeki turistik bir şelale yakınında nehir kenarı bir dinlenme/eğlenme yeri olduğunu buldum. Olay tam olarak nerede yaşandı bulmak çok zor ama bir tek burası var tanıma uyan."

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak

"Havan olduğunu ilk anda Irak kaynaklarının kendisi söyledi: SSB'nin envanter katoloğuna baktığımda en uzun menzilli havan mermimizin menzili 8 km. Vurulan noktanın etrafında 8 km yarıçapında bir çember çizildiğinde Türk sınırına 'ancak' değebiliyor."

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 2

"Ayrıca dünya basınında kullanılan görselleri geriye doğru image search'te arattığımda ilginç bir şey fark ettim. Dünden beri herkesin kullandığı 'otelin bombalanması' fotoğrafı 2021 ve 2019'da yazılmış başka haberde karşıma çıktı! Dün yaydıkları fotoğraf 3 yıllık!"

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 3

"Vurulan yerin noktasallığı ve 8 kilometre hiç sapmayacak bir havan mermisinin olmayışı sebebiyle Türkiye'nin yapması imkansız. Atışın çok daha yakından yapıldığını düşünüyorum. Çok amatör, iğrenç ve kanlı bir istihbarat saldırısı gerçekleştiriyorlar Türkiye'ye."

OLAYIN GÖLGE ANALİZİ

"Saat 13:00'de 4 adet havan mermisinin düştüğü söylenen bölgede vurulma anında çekilen videoyu izledim. Videodaki gölge boyu, Duhok'un dün 13:00'deki gölge boyuyla uyuşuyor. Saat doğru. Ama insanların kaçışma yönü YANLIŞ..."

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 4

"Videodaki gölgeleri analiz ettiğimde, havan mermilerinin düşme anlarında insanların Türkiye'den uzağa, ters yöne doğru KOŞMADIĞINI görüyorum. Daha çok Zaho'dan uzağa kaçışıyorlar ilk anda can havliyle. Garip değil mi?"

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 5

"Sentinel-2 uydusu hala güncellenmedi. En son veri ayın 20'sinden. Dolayısıyla karşılaştırmayı hala yapamadım. Fakat olay yerinin vurulmadan 1 gün önceki 3D uydu verilerinin üzerine, vurulma anında insanların baktıkları yönü gösterdim."

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 6

"O coğrafyanın ne kadar felaket olduğunu, o dinlenme alanına pusu kurmanın, saldırmanın ne kadar çocuk oyuncağı olduğunu görmek için vurulan yerin bakış açısından etraf. Sadece 8 km değil, 8 km boyunca rüzgarlı, yüksek dağlar var arada!"

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 7

2 BOYUTLU

"Öncelikle vurulan dinlenme tesisini ve hatta havanların tesisin neresine düştüğünü 3 gün önce doğru tahmin etmişim. Havanların düştüğü noktalar bağımsız iki metotla doğrulandı şimdi."

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 8

3 BOYUTLU

"Vurulan noktalar tam olarak insanların girip yüzdüğü nehrin kıyısı ve ailelerin arabalarını park ettiği yol... Teröristler tarafından özellikle çok net şekilde siviller hedef alınmış gibi görünüyor."

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 9

 

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak - Resim : 10

 

 

İşte terör örgütünün Duhok'ta sivillere saldırı düzenlediği yer ve Türkiye'ye kurulmak istenen tuzak ile ilgili etiketler PKK terör Duhok zaho sivillere saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.