İşte 'Parlamenter sistem canımıza yetti' diyen Sultan'a ilk yanıt...

Sultan II. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap vererek, “Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık” diye seslendi. Osmanoğlu'na yanıt ise gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz, "Parlamento'yu, Birinci meşrutiyet ile dedeleri kurdu, bunu da bilmiyor." dedi

Sultan 2. Abdulhamid Han’ın 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, “Torununun Dilinden Kösem Sultan” konulu konferansta çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Osmanoğlu, parlamenter sistemin "dava adamı" olarak öne çıkanlara engel olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili örnekler veren Osmanoğlu, “Benim oyun tabi ki ‘evet’ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var. Parlamenter sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere hep zarar verdiğini düşünüyorum." diyerek Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi isimleri örnek gösterdi.

Konuşmasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle devam eden Osmanoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Diyor ya, 'Neyinize yetmedi parlamenter sistem' diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık! O yüzden biz başkanlık sistemine evet diyoruz”

İSMAİL SAYMAZ'DAN SULTAN'A YANIT

Nilhan Osmanoğlu'nun bu sözlerine ilk yanıt Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'dan geldi.

Saymaz, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Osmanlı'nın bilmem kaçıncı göbekten torunu bilsin ki bu memlekette doksan yıldır Erzurumlu köylü Osman da bir, Osmanlı'nın torunu Osman da" ifadelerini kullandı.

Birinci Meşrutiyet'in, Sultan 2. Abdulhamid tarafından ilan edildiğini hatırlatan İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından Osmanoğlu'na seslenerek, "Parlamento'yu, Birinci meşrutiyet ile dedeleri kurdu, bunu da bilmiyor." diye yazdı.

Birinci Meşrutiyet, II. Abdülhamid'in 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'ndaki yenilgiyi bahane ederek Meclis-i Mebusan'ı kapatmasıyla 1878'de son bulmuştur.

İşte 'Parlamenter sistem canımıza yetti' diyen Sultan'a ilk yanıt... ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Meclis nilhan osmanoğlu parlamenter sistem
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.