İşte Paris'teki "mühürlü pusula" alçaklığı...

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için oy kullanma işlemleri devam ederken, Paris’ten gelen bir haber tartışmalara neden oldu. Kısa süre sonra yaşanan olayın bir kurgudan ibaret olduğu ortaya çıktı

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Paris’teki konsolosluk binasına oy kullanmaya giden bir kişiye, sandık görevlileri tarafından pusula ve zarfın kapalı bir şekilde teslim edildiği, ayrıca pusulada AK Parti hanesine mührün basılı olduğu öne sürüldü.

İddiaya göre; oy kullanmak için kabine giren vatandaş, "oy pusulasında AK Parti’nin bulunduğu yere mühür basılı olduğunu gördü" ve duruma itiraz etti.

İtirazının ardından video çekip olayı anlatan vatandaş, “Cumhurbaşkanlığı için hazırlanan pusulada herhangi bir sorun yoktu. Ama partilerin yer aldığı oy pusulasında AKP’ye mühür vurulmuştu. Ben hiçbir seçimde AKP’ye oy vermedim. Gerekli itirazlarımı da gerçekleştirdim” dedi.

İşte Paris'teki "mühürlü pusula" alçaklığı...

HER ŞEY KURGU!

Anadolu Ajansı muhabiri Ömer Aydın yaşanan olayın perde arkasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yaşanan olayın tamamen kurgudan ibaret olduğunu belirten Aydın, yetkililerden boş zarf ve pusulayı alan bir kişinin, kabine girerek AK Parti mühürünü bastığını sonra da “pusulam önceden mühürlüydü” diyerek yaygara çıkardığını belirtti.

Aydın, konuyla ilgili aralarında muhalefet partisi temsilcilerinin de bulunduğu yetkililerin açıklamasını da paylaştı.

İşte o açıklama;

Paris’te dün bir vatandaşa mühürlü oy pusulası verildiğine dair iddialara karşı tüm partilerin sandık kurulu temsilcilerinden ortak açıklama.

1- Pusula ve zarf ayrı ayrı ve açık olarak verilir.

2- Bu vatandaşa pusula ve zarfı CHP temsilcisi vermiştir.

3- Zarf ve pusulayı alan vatandaş, kabine girerek AK Parti mühürünü basmış, sonra da dışarı çıkıp “pusulam önceden mühürlüydü” diye yaygara çıkarmıştır.

Konuyla ilgili partilerin ortak açıklaması aşağıdadır.

Not: Milletin aklıyla alay etmek sefil bir tavırdır.

Tüm partilerin temsilcilerinin gözü önünde ve masada açık şekilde bekleyen pusulaların önceden mühürlü olduğunu iddia etmek, en başta orada görevli olan kendi parti temsilcine büyük hakarettir. / SuperHaber

İşte Paris'teki "mühürlü pusula" alçaklığı... - Resim : 2

İşte Paris'teki "mühürlü pusula" alçaklığı... ile ilgili etiketler Paris oy pusulası AK Parti sandık
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.