İşte Muharrem İnce'ye katılacak 3 CHP'li vekil

Partisi içindeki muhalif tutumunu yeni bir harekete çeviren CHP'li Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ni partileştirme çalışmaları sürüyor. Daha önce CHP'li bazı milletvekillerinin partisine katılacağını doğrulayan İnce, bu isimleri açıklamamıştı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında kurulacak partinin detaylarını ve o CHP'li milletvekillerinin isimlerini açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı olan Muharrem İnce, 4 Eylül'de Sivas'tan başlattığı 'Memleket Hareketi'ni partiye dönüştürmek için kollarını sıvadı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'diktatörlük' ile suçlayan ve tek bir seçim bile kazanamadığını vurgulayan Muharrem İnce'nin, çalışmalarında sona yaklaştığı belirtildi.

MUHARREM İNCE İSİM VERMEKTEN KAÇINMIŞTI

Daha önce kulislerde 10 CHP'li milletvekilinin Muharrem İnce'nin partisine katılacağı iddia edilmişti. İnce ise milletvekili sayısını açıklamamış ancak bazı isimlerin partisine katılacağını doğrulamıştı.

İsimlerin kim olduğuna ilişkin ise bir açıklamada bulunmayan Muharrem İnce, parti tüzüğünün bitme aşamasında olduğunu belirtmişti.

CHP'Lİ O MİLLETVEKİLLERİNİN İSMİ BELLİ OLDU

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Muharrem İnce'nin partisinin adının 'Memleket Partisi' olacağını duyurarak partiye katılacak CHP'lilerin kim olduğunu da açıkladı.

Şu anda partinin amblemi üzerinde çalışıldığını ve ilk baharda kurulacağını belirten Saymaz, İnce'nin üç tarih belirlediğini yazdı.

Muharrem İnce'nin 1 Mart Irak tekeresinin reddedilişinin yıl dönümü, 23 Nisan ve 19 Mayıs tarihlerinde hamle yapmaya hazırlandığını söyleyen Saymaz, İnce'nin CHP'den istifasını da yazmaya koyulduğunu ifade etti.

Muharrem İnce'nin bireysel kırgınlıktan öte siyasal bir manifesto kaleme alacağına vurgu yapan Saymaz, bir yandan partide ideolojik ve politik ayrışmanın nedenlerini ortaya koyarken, bir yandan da geleceğe yönelik yol haritasının dile getirileceğini sözlerine ekledi.

'ÖNCE KİM İSTİFA ETSİN' TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Saymaz, Muharrem İnce cephesinde 'Önce İnce mi, yoksa İnce'ye destek veren milletvekillerinin mi' istifa etmesi yönünde tartışmalar yürüdüğünüde belirtti.

İnce'nin partisine geçecek isimlerin Ergenekon davasında 41 ay tutuklu yargılanan ve 2018 yılında CHP'den İzmir Milletvekili seçilerek Meclis'e giren Mehmet Ali Çelebi ve partide ulusalcı çizgide duran Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel olduğunu belirten Saymaz, bu isimlerin CHP'ye bir mektup da kaleme aldığını yazdı.

İSMAİL SAYMAZ'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Muharrem İnce'ye katılacak 3 CHP'li vekil ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP milletvekili İsmail Saymaz Kemal Kılıçdaroğlu Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.