İşte muhaliflerin Karamollaoğlu'na taktığı isim...

Cumhurbaşkanlığı için aday göstermek üzere imza verme işlemleri devam ederken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için verilen imza sayısı 100 bini aştı. Seçime girmesi kesinleşen Karamollaoğlu'na muhalif çevrelerin ilginç bir isim taktığı da ortaya çıktı...

Temel Karamollaoğlu'nun Abdullah Gül'ün çatı adaylığı için yoğun çaba sarf etmesi ve CHP ile seçim ittifakına girmesi AK parti muhalifi cephede Karamollaoğlu'na yönelik ilgiyi artırdı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kısa süre önce Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geleceğini açıkladı.

İşte muhaliflerin Karamollaoğlu'na taktığı isim...

Öte yandan, Saadet Partisi basın müşavirliğinden Ömer Aslan yaptığı son açıklamada, “100 bin imzayla Karamollaoğlu’nun adaylığı artık kesinleşti. Bundan sonra gayret bizden, takdir Allah’tan” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Saadet Partisi liderine, muhalifler tarafından ilginç bir isim takıldığı ortaya çıktı. O mahlasın ne olduğunu Habertürk yazarı Oray Eğin okurları ile paylaştı...

İşte Eğin'in yazısının ilgili bölümü;

ŞERİAT DEDE

MUHALİF mahalle birbirini adaylara imza vermek için örgütlüyor. Çokseslilik ve beraberlik için olumlu bir adım bu tartışmasız. Türkiye’de kitleler mobilize olabiliyor demek ki.

Ama geçenlerde dikkatimi çekti, Temel Karamollaoğlu’na “Şeriat Dede” ismini takmışlar. “Ona bile gidip imza vereceğim” diyor birisi.

KAFALAR KARIŞTI

Bu “Şeriat Dede” lakabına önce güldüm tabii ki ama Milli Görüş’ü de Karamollaoğlu’nu da tam bilmeyenlerin 90’ların başından kalma ezberlerle yaptığı bir yakıştırma.

“Ona bile oy veririm ama elim Selahattin Demirtaş’a bir türlü gitmiyor” diyenlere ne diyeceğimi bilmiyorum. Türkiye’deki muhaliflerin kafası hep karışıktı ama hiçbir zaman bu kadar pusula şaşmamıştı sanırım.

İşte muhaliflerin Karamollaoğlu'na taktığı isim... ile ilgili etiketler karamollaoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.