İşte Kuzey Irak referandumu sonuçları... Evet mi hayır mı çıktı? / VİDEO

Kuzey Irak referandum sonuçları belli oluyor. IKBY Başkanı Mesud Barzani ateşle oynuyor. Kuzey Irak'ta dünyanın karşı çıktığı Barzani'nin düzenlediği bağımsızlık referandumu başladı.Bağımsız Kürdistan hayali ile yanıp tutuşan Barzani, tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen referandumu gerçekleştiriyor. Kuzey Irak referandum sonucu evet mi hayır mı çıktı sorusunun yanıtı merak konusu oldu.Son dakika referandum haberleri gelmeye devam ediyor. İşte Kuzey Irak referandumunun son durumu 2017 Kuzey Irak referandum sonuçlarını son durumu bu başlık altından an be an takip edebilirsiniz. İşte Kuzey Irak referandum seçim sonuçlarında son durum ve diğer tüm ayrıntılar...

Kuzey Irak'ta dünyanın karşı çıktığı ve tek desteğin ise İsrail'den geldiği referandum başladı. Kuzey Irak’ta bağımsız Kürdistan referandumunda oy kullanma işlemi sona ermesi ile birlikte sonuçlar bekleniyordu. Oy kullanmanın 18.00'da bittiği referandumda gözler sonuçlara çevrildi. Referandumda sandığa gidenlerin parmaklarının boyalı olması dikkatleri çekerken Kuzey Irak referandum sonucu ise merakla bekleniyor. Türkiye, Irak, İran'ın kesin bir dille kabul etmediği referandum için Barzani de oyunu kullandı. Kuzey Irak referandum sonuçları bu başlık altından an be an takip edebilirsiniz. Peki Kuzey Irak referandum sonuçları evet mi hayır mı çıktı? Kuzey Irak referandum sonuçları belli oldu. Kürdistan referandumu sonuçları açıklandı. İşte ilk sonuçlar…

KUZEY IRAK REFERANDUM SONUÇLARI SON DURUM

Kuzey Irak'ta Barzani'nin düzenlediği bağımsızlık referandumunda seçmenler sandığa gidiyor. Dünyanın karşı çıktığı referandum başladı. Türkiye, Irak, İran'ın kesin bir dille kabul etmediği referandum için Barzani de oyunu kullandı. Referanduma tek destek İsrail'den...

Uluslararası haber ajansları, ilk fotoğrafları servis etti.

Uluslararası haber ajansları, Erbil'den ilk referandum fotoğraflarını geçiyor. Sandığa gidenlerin parmaklarının boyandığı dikkat çekiyor. Sandık kurulan yerler arasında Kerkük, Tuzhurmatu gibi Türkmenlerin yoğun yaşadığı kentler ile Musul'un Mahmur ve Şengal gibi ilçeleri de var. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani, dün kameralar karşısına geçti ve uyarılara kulak asmayarak referanduma gidileceğini ilan etti. Barzani'nin yayın organı Rudaw, 5 milyon seçmenin bulunduğunu bildiriyor. Talabani ve diğer muhalif Kürt hareketlerin daha etkin olduğu Süleymaniye, 1 milyon 280 bin seçmenle en kalabalık kent.

Bölgenin başkenti Erbil'de 1 milyon 200 bin, fırtınanın koptuğu Kerkük'te ise 750 bin civarında seçmen bulunuyor.

KUZEY_IRAK

KUZEY IRAK REFERANDUM SONUÇLARI

Kuzey Irak’taki bağımsız Kürdistan referandumu yapıldı. Şimdi sıra Kürdistan referandumu sonuçlarına geldi. Merakla beklenen Kuzey Irak referandumu sonuçları Türkiye saati ile 21.00’de açıklanacaktı fakat oy verme işleminin uzamasından dolayı henüz sonuçlar belli olmadı. Referandum donuçları açıklandığı anda haberimizde olacak. İlk oyun saat 08:00'da atıldığı referandumda, Kuzey Irak ‘bağımsızlığı' oylanıyor. Oy kullananlara “Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan Bölgesi dışında kalan Kürt yerleşimlerinin bağımsız bir devlet olmasını istiyor musunuz?” sorusu yöneltilecek. Seçmenlerin önünde ise “Evet” ve “Hayır” olmak üzere iki seçenek var.
Kuzey Irak'taki ‘Kürdistan referandumu'na yönelik ilk ‘en sert' tedbiri alan Bağdat hükümeti oldu. Irak Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Irak hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlemek istediği referandumun tek taraflı adım olduğunu belirterek, tüm sınır kapılarını ve havalimanlarını Bağdat'a teslim etmesini istedi. Referandum sonuçları belli oluyor. Aşağıdaki linkten Kuzey Irak refarandumu sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
İLGİLİ HABERSon dakika haberi... Kuzey Irak'taki referandumun ilk sonuçları belli oldu
Son dakika haberi... Kuzey Irak'taki referandumun ilk sonuçları belli oldu
Irak ve Türkiye'nin karşı çıktığı referandumun ilk sonuçları belli oldu.

İŞTE İLK SANDIK SONUÇLARI:

Seçmen sayısı: 192.803
Evet: %97.38
Hayır: 2.62

qwrqwrqw

BARZANİLER DE OYUNU KULLANDI

Bölgedeki Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Zaho başta olmak üzere büyük kentlerde başlayan referandum için yerel peşmerge güçleri sıkı güvenlik önlemi aldı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Türkiye saati ile saat 08.30 sıralarında karargâhının bulunduğu Selahaddin kentinde oy kullandı. Mesut Barzani'den sonra oğlu Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani de aynı sandığa gelerek oy kullandı. Barzani ve oğlu gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadan seçim merkezinden ayrıldı.

BARZANİ'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

IKBY Başkanı Mesud Barzani, referanduma ilişkin nihai kararını açıkladı. Düzenlediği basın toplantısı ile açıklama yapan Barzani, halkın kararını verdiğini ifade ederek, "Türkiye'nin 'referandumun bölge güvenliğini tehdit ettiği' görüşüne katılmıyoruz.

Biz Kürdistan'ın bağımsızlığının bölgenin güvenliğini daha da sağlamlaştıracağı kanaatindeyiz" dedi. Türkiye'nin sınırdaki askeri hareketlilik olduğu ve kapıların kapatılabileceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Barzani, "Türkiye'nin askeri tatbikatı kendi sınırları içerisindedir ve bizi ilgilendiren bir konu değil. Sınırın kapatılmasını istemeyiz ama onlar böyle bir karar alır mı bilmiyoruz" dedi.

assdas

BAĞDAT’LA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Irak’ın başkenti Bağdat’ı son olarak dün ziyaret eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) heyeti, referandumda ısrarcı olduklarını ve bundan sonra da Bağdat ile diyaloğa devam etmek istediğini duyurdu.
Şii Ulusal Koalisyonu ile referandum konusunda anlaşamadıklarını bildirdi.

TSK'DAN KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edildiği vurgulanarak," 24 Eylül 2017 tarihinde Irak kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava harekâtı icra edilmiş, bölgede saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü mensupları tarafından kullanılan silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edilmiştir" denildi.

Harekâta katılan uçakların emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

"TÜRKİYE'YE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

Türkiye ile 1991'den bu yana çok iyi ilişkilere sahip olduklarını belirten Barzani, "Gerçekten zor zamanlarımızda bize yardım eli uzatan ülke Türkiye olmuştur. IKBY'ye sunduğu yardımlarından dolayı her zaman Türkiye'ye şükran borçluyuz." dedi.

Referandumun sadece Irak sınırları içerisinde yapıldığının altını çizen Barzani, "Referandum sadece IKBY sınırlarını kapsıyor. Referandumun komşu ülkelerde de yapılacağı şeklinde görülmesini istemiyoruz. Bu kararı Bağdat'tan ümitlerimizin tükenmesi neticesinde aldık. Bağdat'tan 13 yıl boyunca anayasa çerçevesinde haklarımızı elde etmeye çalıştık. Ancak ne yazık ki anayasal haklarımız gün be gün ihlal edilmeye başlandı." ifadelerini kullandı.

İRAN DA KAPATTI

Bağdat'ın ardından bir açıklama da Tahran'dan geldi. İran, hava sahasını IKBY'den kalkan tüm uçaklara kapattığını duyurdu. İran ayrıca sınır kapılarını da süresiz kapattığı ilan etti.

TÜRKİYE DE KAPATIYOR

Barzani'ye bir şok da Türkiye'den geldi. İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sınırlardan şu an sadece Irak tarafına geçişe izin var. Bu hafta içinde gereken adımlar atılacak. Giriş çıkışlara kapatacağız.
Bundan sonra Kuzey Irak yönetimi bakalım petrolünü hangi kanallarla satacak. Vana bizde. Kapattığımız an o iş biter.” dedi.
Yani Barzani'nin ‘bağımsız' yapmaya çalıştığı IKYB bölgesinin üç tarafı da giriş ve çıkışlara kapatılmış oldu.
pyd-siniri
Sınır içerisindeki eflatun renkli bölge IKYB'nin kabul edilen sınırları, sınır dışına taşan eflatun renkli bölge ise Barzani'nin ‘Kürt bölgesi' olduğunu iddia ettiği tartışmalı bölge. Ok işaretli bölüm ise Suriye'deki PYD-PKK'nın elinde tuttuğu sınır.

sfasdasf

BİR TEK PYD/PKK ‘SINIRI' VAR

Böylece IKYB'nin dünyaya açılan sadece tek komşusu kaldı. O da şuan PYD/PKK'nın elinde bulunan yaklaşık 120 kilometrelik Suriye sınırı.

"REFERANDUM, KÜRDİSTAN'IN İLANI DEĞİLDİR"

IKBY'deki referandumun Türkiye'ye tehdit niteliğinde olmadığını öne süren Barzani şunları kaydetti:

"Bugün IKBY'de yapılan referandum asla Türkiye'ye tehdit niteliğinde değildir. Bunun yanında hiçbir komşu ülkenin güvenliğini bozacak bir tehdit faktörü olmadık. Kürt bölgesinin temennisi, neden böylesi bir kararın alındığını Türkiye'nin anlamasıdır. Referandum, 26 Eylül'de bağımsız Kürdistanilanı değildir. Bu süreçte halkımız, bağımsızlık konusunda fikrini beyan edecek. Tüm meseleleri diyalog yoluyla Bağdat'la masaya yatırıp çözmek istiyoruz. Bu konuya ilişkin (Türkiye'nin) daha sakin bir şekilde hareket etmesini temenni ediyoruz. Türkiye, bunu kendisine bir tehdit olarak görmemeli çünkü biz hiç kimseye tehdit değiliz."

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.