İşte kritik Sincar operasyonunun detayları...

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, PKK'nın sözde Sincar yöneticisi olan İsmail Özden'in etkisiz hale getirildiği operasyona dair önemli detaylar paylaştı.

NTV yayınına katılan Ağar kritik operasyona Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 4 F-16 uçağının katıldığını belirtti.

Ağar operasyonla ilgili şu bilgileri verdi;

''Saat 14:00'dan sonra bölgede bir harekat olduğu şeklinde bilgiler gelmeye başlamıştı. Yerel kaynaklardan ve PKK'ya ait sosyal medya hesaplarından bazı bilgiler gelmeye başlamıştı. Operasyona 4 F-16'nın katıldığı ifade ediliyor. Sincar'ın Güney batısı ile güneyi arasındaki yol üzerinde bir konvoyun vurulduğu şeklinde haberler geldi. Bahse konu sözde elebaşının haricinde 10'dan fazla PKK'lının öldüğü de ortaya çıktı. En nihayetinde TSK ilgili kişinin imha edildiğini ilan etti. Keşif araçlarının da operasyonun ardından bölgede çok aktif şekilde bulunduğu ve gerekli teyitleri aldığı söyleniyor.

KÜRESEL ÖLÇEKTE EN ÖNEMLİ OPERASYONLARDAN
''Son dönemde küresel ölçekte en önemli operasyonlardan bir tanesi. MİT ve TSK'nın birlikte çalışmasına en güzel örneklerden bir tanesi. Operasyonun ardından PKK'lı hesaplarda büyük bir infial söz konusuydu. Bir kaç saat içerisinde gerekli istihbaratın toplanarak açıklama yapılabilmesi de çok önemli.''

İşte kritik Sincar operasyonunun detayları... ile ilgili etiketler Abdullah Ağar hava harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.