İşte koronada en riskli noktalar

Koronavirüs mücadelesinin ve vakaların canlı takibi yapılan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında 81 ilin en riskli noktaları işaretlendi. Güncel risk haritasının paylaşıldığı koronavirüs HES uygulaması üzerinde tüm şehirler için kırmızı alarm veren noktalar gösterildi. Yaklaşık 2 haftadır devam eden tedbirlere rağmen halen rahatlama rutin hale gelmezken İstanbul dışında da birçok şehir virüs tarafından adeta ablukaya alındı.

Türkiye geneli koronavirüs risk haritasına göre son durum virüsün genel itibarıyla şehir merkezlerinin tamamını kaplamış durumda olduğunu gösterirken sokağa çıkma yasağının yerinde bir tedbir olduğunu da gözler önüne serdi. Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı ve HES uygulaması üzerinden paylaştığı son görüntüler Adana'dan Zonguldak'a 81 ilin tamamında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmanın, ölümcül koronavirüs tehdidi ile milyonlarca vatandaşın karşısında bir risk olarak durduğu tüm çıplaklığıyla ortaya kondu.

ADANA'DA DURUM KRİTİK

Adana'da edinilen son dakika bilgisine göre Havalimanı bölgesi, Seyhan Devlet Hastanesi ve civarı, Turgut Özal Bulvarı, Şakir Paşa, Toki bölgesi ve Yavuzlar Parkı alanı ve yakın çevresi koronavirüs risk haritasında en yüksek riske sahip bölgeler olarak dikkat çekti.

Adana' da neredeyse yeşil alanlar ve yollar dışında tüm bölgelerde Kovid vakası var.

ADIYAMAN'IN KRİTİK MAHALLELERİ

Adıyaman'da ilçelerde bir yoğunluk görülmezken şehir merkezinde koronavirüs vaka riski birçok ilde olduğu gibi kırmızı kodda. Buna göre Adıyaman merkezde Bağdere, Eski Kahta, Hısını Mansur ve Bozbey Caddesi bölgesinde Kovid bulaş riski yüksek.

AFYONKARAHİSAR MERKEZDE HALEN DÜŞÜŞ GÖRÜLMEDİ

Afyonkarahisar'dan alınan son dakika bilgisine göre de merkezde kale civarı, Cumhuriyet mahallesi, Kanlıca mahallesi, Erenler, Eşrefpaşa ve Osman Gazi Mahallesi gibi mahalleler ile bu mahallelere komşu bölgelerde kapıdan dışarı çıkıldığı anda vatandaşlar koronavirüs riski ile karşı karşıya. Kırmızı risk grubunda yer alan Afyonkarahisar merkezde de vakalarda yeni tedbirlerle 2 hafta içerisinde düşüş bekleniyor.

AĞRI'DA SON DURUM

Ağrı'da Kazım Karabekir Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy mahallesi ile birlikte Sıtkı, Yavuz, Gazi, Cumhuriyet, Hürriyet ve Alpaslan mahalleleri de risk taşıyan merkezi noktalar olarak dikkat çekerken Koronavirüs tedbirlerine halkın genel itibarıyla uyduğu belirtildi.

AKSARAY'DA VİRÜS TÜM MAHALLELERDE

Aksaray'da HES uygulamasına gelen son dakika güncellemesi koronavirüs tehlikesinin yine kent merkezi ve civarında yüksek düzeyde olduğunu gösterdi. Alasakallı mahallesi, Bahçeli, Bahçesaray, Bayrambaba, Bedir Muhtar mahalleleri koronavirüs riskinin yer yer kırmızı alarm durumunda olduğuna, yer yer de tedbirlere uyulmazsa artışa geçme eğiliminde olduğuna işaret etti.

AMASYA'DA "KIRMIZI" AĞIRLIKTA

Amasya'da yapılan değerlendirme ve HES uygulaması sistemine girilen harita verilerine göre koronavirüs risk şehir merkezinden Atatürk Hatıra Ormanı'na kadar uzanırken kentin batısınad Arkeoloji müzesinden Hz. Ömer Camii bölgesine kadar kırmızı hatta yer aldı. Ayrıca Yavuz Acar Caddesi ve Kılıçaslan caddesi civarı da yoğun riskli olarak işaretlendi.

ANKARA'DA KRİTİK İLÇELER

Ankara'da son dakika verileri: Riskin büyük olduğu ve tırmanışın henüz yeni yeni plato çizmeye başladığı Başkent Ankara'da kritik koronavirüs haritasına kuş bakışı bakıldığında Gölbaşı, Pursaklar, Sincan, Çubuk ve Kahramankazan ilçelerinde vaka yoğunluğunun kümelendiği dikat çekerken Elmadağ'ın diğer ilçelere göre daha yaşanabilir bir durumda olduğu görüldü.

ANTALYA'DA İÇ BÖLGELER SIKINTILI

Akdeniz'in turizm cenneti Antalya'da Muratpaşa ve Kepez'de yoğunluk dikkat çekerken Turist bölgesi olarak bilinen Konyaaltı'nda ise nispeten daha hafif bir seyir söz konusu. Salgının Konyaaltı bölgesinde diğer noktalara göre hafif ilerlemesi inceleniyor.

GAZİANTEP'TE KORONA HALAY ÇEKİYOR!

Şehirde deyim yerindeyse dağın taşın koronavirüs olduğu Gaziantep'te Kırmızı dışında bir renk görmek neredeyse imkansız! Şehir içi yaşam hareketliliğinin oldukça yüksek olduğu bilinen Gaziantep'te koronavirüs vakaları tehlikeli düzeye gelmiş durumda. Tedbirlere uymak büyük önem arz ediyor.

İSTANBUL'DA PLATO BAŞLADI AMA KRİTİK İLÇELERDE DURUM DEĞİŞMEDİ

İstanbul'da salgının seyri tedbirlerin ardından plato düzeyine geçmiş gibi görünse de kritik ilçelerde risk haritası durumu değişmiş değil. Buna göre son dakika verileri Başakşehir, Kadıköy, Alibeyköy, Sultangazi, Fatih, Maltepe gibi noktalarda koyu kırmızı renklerin ağırlığını, geri kalan tüm ilçelerde de kırmızı rengin hüküm sürdüğünü gösterdi. Ayrıca salgının İstanbul ortalamasının altında seyrettiği Silivri'de de yeşil ya da mavi alan görmek oldukça güç.

İZMİR'DE SON DURUM

Koronavirüs vakaları nın yüksek düzeydeki tırmanışının görüldüğü büyükşehirlerden olan İzmir'de neredeyse tüm Merkez ilçelerde risk durumu en üst düzeyde. Bu bağlamda hayatevesığar uygulaması Buca, Bornova, Karabağlar, Karşıyaka ve Bayraklı gibi birçok ilçede koronavirüs bulaştı riskinin kırmızı alarm verdiğini gösterirken Havalimanı ve otogar çevresi de yine virüsün bulaşma ihtimalinin yüksek olduğu alanlar olarak dikkat çekti

İşte koronada en riskli noktalar ile ilgili etiketler riskli iller korona vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.