İşte KKTC’de Yahudilerin arazi ve inşaat gerçeği!

SuperHaber’in KKTC’de yaptığı araştırmalar devam ediyor. Birçok ülkeden gelen Yahudilerin adanın kuzeyine yerleşmesi ve aldıkları araziler ile dev inşaat yapılaşması gerçeği ortaya çıktı. Aralarında Türkiye ve KKTC ile İsrail vatandaşı olan ultra zengin Yahudi iş adamlarının kanunlardaki mülkiyet ile ilgili eksikliklerden faydalandıkları ifade ediliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne birçok ülkeden Yahudilerin ilgisinin perde arkası aralanıyor.


MEDYA ADANIN KUZEYİNİ MERCEK ALTINA ALDI!


KKTC’nin ilk cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eski danışmanı gazeteci yazar ve tarihçi Sabahattin İsmail yaptığı araştırmaları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıyor. İsmail KKTC’nin özellikle kuzey bölgesinde Yahudilerin büyük araziler ve dev inşaatları ile ilgili yaptığı araştırmalarla beraber elde ettiği bilgileri ise şöyle sıralıyor.

“KKTC'yi bölgelere göre parselleyen Yahudi kökenli dev inşaat şirketleri ve sahipleri şöyle: Girne'nin Doğusunda Tatlısu  sahilinde ve Karpaz'ın İskele sahilinde arazi alımları ve dev siteleri yapan KKTC 'nin en büyük inşaat şirketi CESAR- DOMİNİKA İNŞAAT ŞİRKETİ… Sahibi: Şimon Afik Aykut ve oğlu Jack Afik Aykut ( TC- KKTC vatandaşı ) Özellikle İsrail'e bakan İskele/Karpaz bölgelerinde binlerce dönüm arazi alıp binlerce konut yaptılar.KKTC vatandaşlığı verilmesi sınırsız arazi almalarına fırsat veriyor.

“SAHİBİ ÖLEN İNŞAAT ŞİRKETİ ABD’DEN GELEN YAHUDİYE DEVREDİLDİ!”

Adanın batısındaki Güzelyurt körfezindeki Gaziveren sahilinde ve Girne'nin doğusundaki Esentepe sahilinde arazi alıp siteler yapan şirket: EVERGREEN İNŞAAT ŞİRKETİ. Sahibi: Amicam Marhoom ve eşi (Amicam kan kanserinden ölmezden hemen önce,eşi ve çocukları olmasına karşın şirketi ailesi yerine Amerika’dan gelen Yual adlı bir Yahudiye devredildi.Bu da şirketin gerçek sahibinin Amicam adlı kişi olmadığını düşündürüyor. Girne'nin doğusunda şu an en az 10 noktada site inşaatları sürüyor.

İşte KKTC’de Yahudilerin arazi ve inşaat gerçeği!

 

“GİRNE’NİN BATISINDA Kİ ŞİRKET SAHİBİ BABA OĞUL İSRAİL ORDUSUNDAN…”

KKTC’li araştırmacı gazeteci ve yazar İsmail tespitlerini sıralarken Girne'nin batısındaki Ilgaz, Alsancak, Lâpta Karşıyaka sahilleri ile kısmen Girne’nin içinde EUROCOAST ŞİRKETİ sahibi ile ilgili bilinmeyen bir gerçeği ortaya koydu. İsmail,bu inşaat şirketinin sahibi olarak ”Baba-oğul Benzi Friedman ve Maor Friedman (İkisi de İsrail ordusunda subay olarak görev yaptılar. İkisi de KKTC vatandaşı)” dediği görüldü.

İşte KKTC’de Yahudilerin arazi ve inşaat gerçeği! - Resim : 2


“YAHUDİ İNŞAAT ŞİRKETLERİNİN REKABET YAPMAMALARINI ÜST MERKEZ Mİ BELİRLİYOR?”

İsmail yaptığı geniş ve detaylı araştırmalarında,çok ilginç bir iddiada da bulundu. Bu iddiaya göre ”Girne’nin Batısında enfes bir kumsala sahip Alagadi bölgesinde büyük bir sitenin inşasına başlayan Samar Saade adlı kişinin de İsrail kökenli olduğu haber verildi ancak daha geniş bilgi edinmek mümkün olmadı. Bölgelerin bölücülerin ve bir şirketin diğer şirket bölgesine girmemesi ve rekabet yapmamaları, bunların yatırım alanlarının bir üst merkez tarafından belirlendiğini düşündürüyor.”


“İRANLI YAHUDİLER DE ARAZİ VE KONUT ALIYOR!”

İsmail,diğer araştırmalarını da şöyle ”Bu arada son 2 yıldır İranlıların da şirketler kurup piyasaya  girdiği ayrıca binlerce İranlının konut ve arazi aldığı öğrenildi. Çoğu Yahudi asıllı olan Rusların ise bu şirketlerin yaptıkları konutlardan alarak KKTC'ye yerleştikleri belirtiliyor. Ukrayna'dan gelen Yahudiler de aynı durumda. Asıl sahibi Yahudiler olan ancak avukatlar üzerinde görülen 2000 şirket var ve şimdiye dek 25 bin dönüm arazi satıldı.

“SİYONİST YAPILAŞMA KARPAZ GATE MARİNA’DA DEVAM EDİYOR…”

“KKTC'deki en büyük siyonist yatırımı olan Karpaz Gate Marina arkasında kolonileşme devam ediyor. Şu anda Marina arkasında aşağıda işaretli 3 noktada site inşaatları devam ediyor. Marina çevresinde Kolonileşme mutlaka önlenmeli. Orada yabancılara arsa ve konut satışı yasaklanmalı” şeklinde yazdı.

İşte KKTC’de Yahudilerin arazi ve inşaat gerçeği! ile ilgili etiketler KKTC
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.