İşte dünden bugüne Fenerbahçe'nin 10 numaraları...

Fenerbahçe 30 yılı aşkın süredir kreatif işler yapacak, ayaklarına hakim, oyun görüşü yüksek oyunculara 10 numalı formayı teslim etmeye çalıştı... Kimi zaman bu arzu Oğuz, Okocha, Revivo, Alex gibi isimlerle gerçek oldu, kimi zaman da Diago Ribas gibi büyük hayal kırıklıklarıyla sonuçlandı...

Fenerbahçe yeni 10 numarasını buldu. Her ne kadar forma Van Persie'nin sırtında olsa da 10 numara görevinde sıra Brezilyalı Giuliano'da...

Giuliano kimine göre Alex'in veliahtı, kimine göre ise Kaka'nın yeni versiyonu... İşte Fenerbahçe'nin son 30 yılda 10 numalı formalarını taşıyan isimleri...

Şu anda 10 numaralı forma Hollandalı Robin Van Persie'nin sırtında. Muhtemeldir ki forma eğer ani bir transfer olmazsa Van Persie'de kalmaya devam edecek.

Ancak takımın beyni artık Giuliano olacak...

diego

DİEGO RİBAS

Görev bakımından Giuliano'dan önce 10 numaralı formayı yine bir Brezilyalı giyiyordu; Diago Ribas.

Büyük ümitlerle alınan Diego Ribas bekleneni vermeyince, sarı lacivertli kulüpteki son aylarını ağırlıklı olarak yedek geçirmişti...

alex

ALEX DE SOUZA

Alex de Souza, heykelinin dikilmesine kadar varan sıra dışı bir performans sergiledi Fenerbahçe'de... Alex'in forma giydiği sekiz sezonun yedisinde son haftaya şampiyonluk umuduyla giren Fenerbahçe'nin, Brezilyalı futbolcunun takımdan gönderildiği sezonu şampiyonun 10 puan gerisinde tamamlaması tesadüf müdür yoksa irdelenmesi gereken bir gerçek mi bilinmez ama yıldız futbolcunun Türkiye'de oynadığı sekiz sezonda ligi domine ettiği su götürmez bir gerçek.

tuncay

TUNCAY ŞANLI

Beş sezon forma giydiği Fenerbahçe'de üç şampiyonluk yaşayan ve 10 numaralı formanın sahibi olan Tuncay, özellikle Christoph Daum ile birlikte yaşadığı gelişimle birlikte Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi olmuştu. Kanat oyuncusu olarak oynamasına karşın Fenerbahçe formasıyla oynadığı sezonlarda sırasıyla 10, 22, 13, 16, 14 gol bulan Tuncay, 10 numaralı formasıyla amiyane tabirle 10 numara bir futbol oynamıştı.

rebrov

SERGEİ REBROV

Haim Revivo forması getirene forması indirimli satılan Ariel Ortega milli maç için gittiği Arjantin'den dönmeyince Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası bir anda kiralık olarak transfer edilen Ukraynalı futbolcu olmuştu. Şimdilerde Dinamo Kiev'in teknik direktörü olan Rebrov, kabus geçen sezonun ardından 10 numarayı Tuncay'a devretmiş ve sarı lacivertli takıma şampiyonlukla veda etmişti.

revivo_1

HAİM REVİVO

Aziz Yıldırım'ın kazandığı ilk şampiyonluk olan 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğa attığı 14 golle damga vuran İsrailli futbolcu, 2002-2003 sezonunda yapılan Ariel Ortega transferinin ardından önce "10 numarayı vermem" diye tutturmuş, ardından da bir ipte iki cambaz oynamaz sözünü doğrularcasına ezeli rakip Galatasaray'ın yolunu tutmuştu. Attığı frikik golleriyle Fenerbahçe taraftarının unutamadığı isimler arasında yer alan Revivo, İsrail futbolunun yetiştirdiği en önemli yetenekler arasında gösteriliyor.

okocha

JAY JAY OKOCHA

Fenerbahçe'ye Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından transfer edilen ve oynadığı futbolun yanı sıra kırmızı kramponlarıyla da dikkat çeken Nijeryalı yıldız, Fransa 98'de sergilediği futbolun ardından Fransa'nın PSG takımına transfer olmuştu. Fenerbahçe forması giydiği dönemde ligde oynanan dört Galatasaray derbisinde de gol bulan ve Fenerbahçe'nin bu dört maçtan 3 galibiyet, 1 beraberlikle ayrılmasını sağlayan Okocha, sarı lacivertli takımla her ne kadar şampiyonluk yaşayamasa da transfer olurken bonservisine ödenen 24 milyon Dolar'la sarı lacivertli takımın ekonomik anlamda rahatmasını sağlayarak bugünlere gelinmesinde büyük rol oynamıştı.

tanju

TANJU ÇOLAK

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde olmasa da yöneticiliği döneminde ezeli rakip Galatasaray'a büyük bir çalımla transfer edilen Tanju Çolak, Oğuz Çetin'den aldığı 10 numaralı formayı iki sezonda 67 kez giydi, 57 gol kaydetti.

ogIuz_cIetin

OĞUZ ÇETİN

Fenerbahçe formasıyla kazandığı iki şampiyonluğu ilk yılında ve son yılında kazanmak gibi ilginç bir istatistiğe sahip olan Oğuz Çetin, sekiz sezon formasını giydiği Fenerbahçe'de teknik adamlık da yapmıştı.

İşte dünden bugüne Fenerbahçe'nin 10 numaraları... ile ilgili etiketler Fenerbahçe alex giuliano diego ribas revivo okocha tanju oğuz çetin tuncay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.