İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat saat New York'taki yoğun programı

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yoğun bir görüşme trafiği bekliyor. Bugün ABD'deki Müslüman toplumunun önde gelen temsilcilerini kabul eden Erdoğan, Türkevi'nin açılışına da katılacak. Erdoğan'ın BM'deki konuşmasını yarın TSİ 20:45'te yapması bekleniyor.

BM Genel Kurulu görüşmeleri için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı o kadar yoğun ki neredeyse nefes alacak vakti olmayacak.

Erdoğan, bugün New York'ta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun yer alacağı Yeni Türkevi Binası'nın açılışını yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gider gitmez ayağının tozuyla Yeni Türkevi Binası'nda incelemelerde bulunmuştu.

ERDOĞAN'IN YOĞUN PROGRAMININ DETAYLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan (TSİ) 18:30'da Türkevi'nin açılışını yapacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı alanda bütün hazırlıklar tamamlandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat saat New York'taki yoğun programı

GUTERRES İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi açılışının ardından BM Genel Sekreteri Guterres ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın ABD ziyaretinde sadece liderlerle görüşmesi değil medyaya vereceği demeçler de merak ediliyor. Guterres ile görüşmenin ardından Erdoğan'ın New York Times gazetesine bir röportaj vermesi bekleniyor. 

GENÇLERLE BULUŞACAK

Erdoğan, görüşme trafiğine devam ederken TURKEN Vakfı çatısı altında gençlerle bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderleriyle görüşmesine İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan başlayacak. Görüşme (TSİ) 22:00 sularında gerçekleşecek.

Erdoğan günü DEİK ve Türkiye – ABD İş Konseyi (TAIK)'in düzenleyeceği galaya katılarak bitirecek. 

BM GENEL KURULU'NA HİTAP EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan salı günü Hırvatistan ve Slovenya devlet liderleriyle görüştükten sonra (TSİ) 20:45'te BM Genel Kurulu'na hitap edecek. Erdoğan'ın BM kürsüsünden dünyaya vereceği mesaj merak ediliyor.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ YOĞUN

BM'deki konuşmanın ardından Erdoğan, dünya liderleriyle görüşmelerine devam edecek. Erdoğan'ın Polonya, Gürcistan, Ukrayna ve Finlandiya Devlet Başkanı ile görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki son gününde önce Moğolistan sonra Burundi Cumhurbaşkanı ile biraraya gelecek.

Erdoğan'ın görüşme trafiğini sonlandırmasının ardından basın toplantısı düzenlemesi ve yurda dönmek üzere New York'tan ayrılması bekleniyor.

 

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat saat New York'taki yoğun programı ile ilgili etiketler New York Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.