İşte, Cinderes haritası...

Cinderes haritası vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. AA, önceki gün Cinderes belde merkezini havadan görüntülemişti. Belde merkezinin büyük ölçüde boşaltılmış olduğu dikkati çekmişti. PYD/PKK'nın belde sakinlerini canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin merkeze göç ettirdiğini öğrenilmişti. Cinderes'in haritasını ve bilgileri haberimizden bulabilirsiniz...

Cinderes haritasını haberimizde bulabilirsiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Cinderes belde merkezini ele geçirirken teröristlerle yer yer çatışmalar sürüyor. Kurtarılan mahallelerde TSK ve ÖSO, arama tarama faaliyetlerinde bulunuyor. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, teröristlerle yoğun sokak çatışmaları neticesinde Afrin'in güneybatısındaki Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Cinderes neden önemli? Cinderes alındı mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

cinderes_haritas_onemi_cinderes_alnd_m

TSK VE ÖSO CİNDERES'TE

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Cinderes belde merkezini ele geçirirken teröristlerle yer yer çatışmalar sürüyor. Kurtarılan mahallelerde TSK ve ÖSO, arama tarama faaliyetlerinde bulunuyor.

TSK ve ÖSO'nun dün belde merkezine hakim Cinderes Tepesi'ni almasının ardından hava harekatı hız kazanmıştı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, teröristlerle yoğun sokak çatışmaları neticesinde Afrin'in güneybatısındaki Cinderes belde merkezini ele geçirdi.

Kaçmaya çalışan teröristler TSK'ya ait silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındı.

Teröristlerle çatışmalar yer yer devam ederken, kurtarılan mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

AA, önceki gün Cinderes belde merkezini havadan görüntülemişti. Belde merkezinin büyük ölçüde boşaltılmış olduğu dikkati çekmişti. PYD/PKK'nın belde sakinlerini canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin merkeze göç ettirdiğini öğrenilmişti.

Afrin, bir ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

TSK ve ÖSO unsurları, henüz Mabatlı beldesine yönelik operasyonlara başlamadı.

Merkezleri ele geçirilen diğer beldelere ait bazı köylerin de harekatın ilerleyen safhalarında teröristlerden temizlenmesi bekleniyor.

PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı'nın sinyallerini aldığı dönemde yığınak ve savunma hatlarını büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde oluşturmuştu.

Beldelerdeki sivilleri de canlı kalkan yapabilmek için ilçe merkezine taşımıştı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 122'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 157 bölgeyi kontrol altına aldı.

OPERASYONLARIN DEVAM CİNDERES NEREDE?

Cinderes Afrin'in güneybatısında yer alıyor. TSK ve ÖSO Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısında Cinderes'e bağlı Arşali köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. Böylece Cinderes kasabasının elegeçirilmesi için bir engel daha aşılmış oldu.

İşte Cinderes haritası...

cinderes_nerede_onemi_nedirdads_1

CİNDERES NEDEN ÖNEMLİ?

Afrin'e giden yol üzerinde buluna Cinderes ele geçirilirse Afrin'e giden yoldaki büyük pürüz aşılmış olacak. Cinderes'in alınması ile Afrin'e giden yol açılmış olacak.

HEDEF CİNDERES

TSK ve ÖSO bugün Afrin'in batısındaki Cinderes beldesinde, Deviye köyü ve ona hakim konumdaki 3 tepede PYD/PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Karadan ilerleyen ÖSO'ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA'lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birlikleri destek verdi. TSK ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin'deki ilerleyişini sürdürürken, Hatay'ın sınıra sıfır noktasında yer alan Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki sınır karakollarından çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleri ile savaş jetleri, terör örgütü PKK/YPG-PYD hedeflerini vurdu.

Terör örgütü YPG-PYD/PKK yönetimindeki Afrin'in Cinderese kasabasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarından (SİHA) gizlenmek isteyen teröristlerin aralıksız yaktığı lastikler nedeniyle oluşan yoğun siyah duman havadan görüntülendi.

Kasabanın adeta tamamını kaplayan ve yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden de çıplak gözle görülüyor.

ZEYTİN DALI NE DEMEK?

Zeytin Dalı, bilinenlere göre; Beyaz bir güvercinin Hz. Nuh'un gemisine tufan sonrası canlılık belirtisi olarak, ağzında zeytin dalı ile dönmesi nedeniyle, zeytin yüzyıllardır barışın simgesi kabul ediliyor.

TSK, Afrin Harekatı'na verilen 'Zeytin Dalı' adının tercih edilme nedenine ilişkin henüz açıklama yapmadı.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgede barış ve istikrarın sağlanması amaçlanıyor.

AFRİN’İN TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ?

Tarihi Hititlere, M.Ö. 1000’lere kadar uzanan ve önemli tarihsel kalıntıları barındıran Afrin çok erken dönemde, Kudüs’ün de fethedildiği 637 yılında Müslümanların hâkimiyetine girdi. Osmanlı döneminde Afrin Kilis’e bağlı bir kaza konumundaydı. Haritaya bakıldığında Afrin, Türkiye içlerine bir koç başı gibi uzanan coğrafi bir mevkiye sahip. Şayet Afrin bölgesi de teröristlerden temizlenirse, Türkiye’nin güney sınırında yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan Türkiye nüfuzunda olacak.. Fırat Kalkanı harekatının icra bölgesi ve İdlib’in ardından Afrin’de yapılacak bir harekatla, Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak.

CİNDERES'TE İŞLEM TAMAM

Cinderes'e büyük taarruz başlatılmıştı. Tamamen kuşatılan bölgen havadan ve karadan ateş altına alınmıştı. Az önce TSK ve ÖSO'nun belde merkezini ele geçirdiği bilgisi geldi. Arama faaliyetinin sürdüğü beldede teröristlerle çatışmalar yer yer sürüyor.

TSK ve ÖSO, Afrin çevresindeki beldeleri teker teker teröristlerden temizlemeye devam ediyor. Raco’nun tamamen ele geçirilmesinin ardından, Cinderes kuşatılmıştı.

Afrin’e açılan kapı niteliğini taşıyan kritik Cinderes beldesinin büyük kısmı sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

CİNDERES'E BÜYÜK TAARRUZ BAŞLATILDI!

Bölgeden alınan son haberlere göre, Cinderes'e büyük bir taarruz başlatıldığı, tamamen kuşatılan bölgenin havadan ve karadan ateş altına alındığı belirtildi.

PKK/PYD'li teröristlerin tamamen dağıldığı ve kent merkezini terk etmeye başladıkları da gelen bilgiler arasında.

Yerleşim merkezi ve civarındaki teröristlere son darbenin vurulması amacıyla başlatılan operasyon sonrasında örgüt mensuplarının Esed rejimi ve PYD kontrolündeki diğer bölgelere kaçmaya başladıkları öğrenildi.

Saat 14.00 civarında ise Cinders'in belde merkezi TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Yer yer çatışmaların sürdüğü beldede arama ve tarama faaliyetleri de devam ediyor. SuperHaber

İşte, Cinderes haritası... ile ilgili etiketler cinderes haritası neden önemli cinderes alındı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.