İşte Can Paker'in 2 milyon dolarlık anlaşmasının perde arkası... Kim bu Hakan Akbaş? / ÖZEL HABER

SuperHaber, Bilgi Üniversitesi ile ilgili müthiş bir iddiayı daha gündeme taşıyor! 2 milyon dolarlıklık o anlaşmanın perde arkası aralandı...

SuperHaber, geçtiğimiz günlerde para sihirbazı George Soros’un eski Türkiye temsilcisi iş adamı Can Paker’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini kullanarak Bilgi Üniversitesi’nden 2 milyon dolar para aldığını gündeme taşımıştı.

Paker, bir danışmanlık firması üzerinden tahsil ettiği bu para karşılığında zor durumda olan Bilgi Üniversitesi’nin sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden halletmeyi taahhüt etti.

Yapılan anlaşmanın iki ayağı vardı; ilki, üniversitenin ABD'li büyük ortağı Laureate’nin Türkiye’deki faaliyetlerine sorunsuz devam etmesini sağlamak üzere Cumhurbaşkanı ile Laureate temsilcilerini görüştürmek, diğeri ise YÖK tarafından verileceğine kesin gözüyle bakılan cezayı hafifletmek...

fejhbfrgrgg

Bu planın içinde, Erdoğan’ın hukukçu Başdanışmanı ve Barlas-Paker ailesinin yakın dostu Mehmet Uçum da yer aldı.

Paker-Uçum ikilisi sorunu çözemedi ve Bilgi Üniversitesi’ne tam 29+8 milyon dolar ceza kesildi. Üniversitenin öğrenci kontenjanı yüzde 30 düşürüldü, doktora ve master programları da iptal edildi.

SuperHaber, bu para ilişkisinin tam içinde olan farklı bir ismin izine daha ulaştı. Bu isim; Hakan Akbaş.

Akbaş, bir dönem Sabancı Holding’de Başkan yardımcılığı yaptı. Halen ABD’li ALBRIGHT STONEBRIDGE GROUP’un Türkiye operasyonlarının başında bulunuyor.

kjwfefwefgg

ABD eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright’e ait bu şirket lobi ve danışmanlık faaliyetleri yürütüyor.

Bilgi Üniversitesi'nin sahibi konumundaki Laureate şirketi, Türkiye’deki işlerinin çözülmesi için önce Hakan Akbaş ile temasa geçti.

Can Paker-Mehmet Uçum ikilisi ile irtibat kuran isim de Hakan Akbaş’tan başkası değil.

- ALBRİGHT-LAUREATE İLİŞKİSİ...

Türkiye’de faaliyetleri zora giren Bilgi Üniversitesi’nin en önemli sorununun; Silahtarağa’daki Santral İstanbul’un kiralama süresinin uzatılması konusu olduğu biliniyor.

Hükümet ve Enerji Bakanlığı, üniversite ana kampüsünün bulunduğu bu hayati önemdeki değerli arazi ve Santral İstanbul binasının kiralama süresini uzatmaya sıcak bakmıyor.

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir önceki ABD ziyaretinde eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la bizzat görüşerek bu konuda yardımcı olunması talebini ilettiği, ancak Bakan Albayrak’ın buna pek sıcak bakmadığı biliniyor.

Can Paker-Mehmet Uçum ikilisinin ALBRIGHT STONEBRIDGE GROUP’un Türkiye temsilcisi Hakan Akbaş'ın ricası üzerine harekete geçtiği ve bu iş için Bilgi Üniversitesi'nin ABD’li sahibi Laureate şirketinden ilk etapta 2 milyon dolar danışmanlık ücretini tahsil ettiği anlaşılıyor.

HAKAN AKBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Hakan Akbaş'ın avukatı Aysun Cele tarafından SuperHaber'e yapılan açıklamada ise para trafiğinde Akbaş'ın rolü olmadığı savunuldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Haberde ileri sürülen hususlar gerçek dışı olup, bu haber müvekkilimizin kişilik haklarını, şeref ve haysiyetini ihlal etmektedir. Müvekkilimiz Hakan Akbaş, alanında uzman, her zaman hukuk kurallarına uygun hareket eden, seçkin ve başarılı bir danışmandır.

Haberde Bilgi Üniversitesi'nin sorunlarının çözülmesi için bir para ilişkisinin olduğu ve müvekkilimiz Hakan Akbaş'ın da bu ilişkiye dahil olduğu şeklindeki hiçbir dayanağı olmayan soyut bi iddiaya yer verilmiş olup, bu iddia doğru değildir."

HAKAN AKBAŞ KİMDİR?

Hakan Akbaş, Boğaziçi Üniversitesi mezunu.

Halen Ankara’da faaliyet gösteren ve ABD eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright’e ait ALBRIGHT STONEBRIDGE GROUP’un Türkiye Temsilciliğini yapıyor.

Sabancı Holding'de 5 yıl başkan yardımcılığı yapmış bir iş adamı… / SuperHaber

İşte Can Paker'in 2 milyon dolarlık anlaşmasının perde arkası... Kim bu Hakan Akbaş? / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler can paker hakan akbaş bilgi üniveritesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.