İşte BIST 100'de çeyrek ve yıllık bazda kârını artıran 20 şirket! İlk sırada Koç Holding var...

Borsa İstanbul'da ilk çeyrekte ve yıllık bazda kârını artıran 20 şirket bulunuyor. İşte ilk sıralarda Koç Holding ve Vakıflar Bankası'nın yer aldığı listenin detayları...

Stockeys.com verilerinden hareketle Borsa 100 içerisinde kârını hem çeyrek bazda hem de yıllık bazda artıran şirketleri incelendiğinde ilk sırada Koç Holding’in yer aldığı görülüyor.

Holding, yıllık bazda kârını 5 milyar TL’den 7 milyar TL’ye çıkardı Koç Holding’in yıllık kar artışı %36,84 oldu. Holding, 2020 yılının ilk çeyreğinde ise kârını %345 oranında artırdı.

İlk çeyrekte kâr artışında öne çıkan bir başka şirket ise Vakıflar Bankası. Vakıflar Bankası ilk çeyrekte kârını %163 oranında artırırken yıllık bazda kârını %3,01 oranında yükseltti.

İlk çeyrekte hem çeyrek bazda hem de yıllık bazda kar artışı sağlayan şirketlerin listesi ise şöyle: Koç Holding, Vakıflar Bankası, Sabancı Holding, T. Halk Bankası, Ford Otosan, Bim Mağazalar, Tofaş Oto. Fab., Enerjisa Enerji, Arçelik, Deva Holding, Anadolu Hayat Emek., Anadolu Cam, İş Y. Men. Değ., Aksigorta, Aksa Enerji, Alarko GMYO, Aksa, Alkim Kimya, Tat Gıda, Logo Yazılım.

 İşte BIST 100'de çeyrek ve yıllık bazda kârını artıran 20 şirket! İlk sırada Koç Holding var...

Borsada satın aldığınız şirketin karlılığını hem çeyrek bazda hem de yıllık bazda incelemek bu şirketin karlılık trendini analiz etmek açısından önemlidir. Şirketin karlılığındaki artışın bir trendi varsa bu mutlaka fiyat hareketlerine de yansıyacaktır.

İşte BIST 100'de çeyrek ve yıllık bazda kârını artıran 20 şirket! İlk sırada Koç Holding var... - Resim : 2

İşte BIST 100'de çeyrek ve yıllık bazda kârını artıran 20 şirket! İlk sırada Koç Holding var... - Resim : 3

İşte BIST 100'de çeyrek ve yıllık bazda kârını artıran 20 şirket! İlk sırada Koç Holding var... ile ilgili etiketler Borsa İstanbul Koç Holding BIST kar vakıflar bankası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.