İşte Ayasofya imamının ilginç Twitter macerası...

Türkiye günlerdir, gündemdeki her konu hakkında fikir beyan eden Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın'ı tartışıyor. Boynukalın bu esnada, hiçbir şey olmamış gibi Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak kullandığı 3 Twitter hesabı ile sosyal medyada "değerlendirmeler" yapmayı sürdürüyor. Ancak Boynukalın popüler oldukça ilginç detaylar da ortaya çıkıyor. Boynukalın'ın aktif olarak kullandığı 3 Twitter hesabının açılış tarihlerine bakıldığında enteresan bir ayrıntı dikkat çekiyor....

Siyasi ve ekonomik gelişmelere dair sık sık açıklamalarda bulunan Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın mesajları Türkiye'nin gündeminde...

İstanbul Sözleşmesi'nden, faiz tartışmalarına kadar her konuda yorum yapan Boynukalın, kimi kesimler tarafından eleştirilse de, kimileri görüş beyan etme hakkı olduğunu savunup Ayasofya imamına destek veriyor. 

Boynukalın'ın profesör ünvanı ile toplumsal konular hakkında, ilmi bilgisi gereği açıklamalar yapmasının doğal olduğu yönünde görüşler de var.

İsmi üzerindeki tartışmalar devam ededursun, Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Boynukalın, herkesin fikrini söylemekte serbest olduğunu belirterek, 3 dilde kullandığı Twitter hesabından paylaşımlarını sürdürüyor. 

GÖREVE GELMEDEN ÖNCE SADECE İNGİLİZCE HESABI VARDI

Bu 3 Twitter hesabı incelendiğinde ise ilginç bir detay göze çarpıyor. 23 Temmuz 2020'de göreve atanan Boynukalın'ın Türkçe hesabını Ekim 2020'de, Arapça hesabını Mart 2021'de, İngilizce hesabını ise Mart 2016 açtığı görülüyor.

Buna göre, sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve siyasi mesajlar vermekten hiç imtina etmeyen Mehmet Boynukalın, Ayasofya Camii'ne imam olarak atanmadan önce sosyal medyayı hiç kullanmadı!

İşte Ayasofya imamının ilginç Twitter macerası...

 

NEDEN SOSYAL MEDYADAN UZAKTI?

Sosyal medyayı böylesine aktif kullanan bir kişinin göreve gelmeden önce sadece İngilizce Twitter hesabının olması, buradan da görev öncesi dönemde hiçbir paylaşım yapılmaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Güncel gelişmelerle ilgili fikir beyan etmekten kaçınmayan, bu uğurda gelen tepkileri gözardı eden Boynukalın'ın göreve gelmeden önce neden sosyal medyadan uzak durduğu merak konusu oldu.

Öte yandan Boynukalın'ın hesabından yapılan ilk paylaşımın fıkıh dersi ile ilgili olduğu görüldü. 

 

BÜLENT TURAN'I HEDEF ALAN PAYLAŞIMI BEĞENDİ

Diğer yandan, Boynukalın'ın Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Levent Özeren'in bir tweetini beğendiği ortaya çıktı.

Boynukalın'ın beğendiği tweetin hedefinde dün kendisini siyasetten uzak durması yönünde kibarca uyaran AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın olduğu görüldü.

Özeren 21 Mart'ta Turan'ın kendisini engellediği bir fotoğrafı paylaşarak "Bülent Turan'a ayna tutunca gözleri kamaştı" notunu düşmüştü.

İşte Ayasofya imamının ilginç Twitter macerası... - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Turan, Boynukalın'a "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!" demişti.

İşte Ayasofya imamının ilginç Twitter macerası... ile ilgili etiketler Twitter Ayasofya Sosyal Medya İmam Mehmet Boynukalın
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.