İşte NATO'nun 82 milyar TL'lik kalesi

Avrupa'daki en büyük NATO askeri üssünün Romanya topraklarında inşa edileceği duyuruldu.

NATO askeri üssünün genişletilmesiyle birlikte bölgenin 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssü niteliği taşıyabileceği bildirildi.

Avrupa'daki en büyük NATO üssü ünvanına sahip olacak olan bu yeni üste yok yok. Pistler, silahlar, hangarlar, okullar, mağazalar, bir hastane ve harcanacak 2 milyar sterlin (82 milyar TL) Küçük bir şehir büyüklüğünde olacak, 10,000 askeri barındıracak ve bölgesel güvenliği destekleyecek bu süper askeri üs için çalışmalar çoktan başladı.

 Geliştiriciler, Romanya'nın Köstence kenti yakınlarındaki mevcut Mihail Kogălniceanu üssüne yeni ve büyük bir görünüş kazandırmayı hedefliyor.

İşte NATO'nun 82 milyar TL'lik kalesi - Resim : 2

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Mevcut hava üssü, çoğu Amerikan askeri olmak üzere yaklaşık 5.000 askeri personele ev sahipliği yapıyor. ABD birlikleri, şu anda 101. Hava İndirme Tümeni'nin bir kısmına ev sahipliği yapan bölgeyi 1999'dan beri kullanıyor.

Tamamlandığında Avrupa'nın en büyük ve en önemli üssü haline gelecek ve hem büyüklük hem de operasyonel kapasite açısından Almanya'daki Rammstein üssünü geride bırakacak.

İşte NATO'nun 82 milyar TL'lik kalesi - Resim : 3

82 MİLYAR TL'LİK PROJE

Bölgesel güvenliği güçlendirecek olan yeni NATO üssü yaklaşık 2,800 hektarlık bir alanı kapsayacak ve toplam 18 millik (29 km) bir çevreye sahip olacak.

İşte NATO'nun 82 milyar TL'lik kalesi - Resim : 4

82 milyar TL'lik proje, yeni pistler, son teknoloji ile donatılmış bir kontrol kulesi, işaret ve radyo navigasyon sistemleri ile hava yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca son teknoloji bir uçuş simülatörü ve gelişmiş hangar tesislerine sahip olacak. NATO tesisi üzerindeki çalışmalar, erişim yolları ve altyapı çalışmaları gibi temel inşaat ile başlamış durumda.

 10.000 ASKERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Mevcut piste paralel yeni bir pistin inşasına kısa süre içinde başlanacak. Kalıcı olarak 10,000 askere ev sahipliği yapmayı hedefleyen proje aynı zamanda uyarlanmış konutlar, okullar, anaokulları, eczaneler, mağazalar, sinema ve hatta bir hastane de sunuyor.

İşte NATO'nun 82 milyar TL'lik kalesi ile ilgili etiketler NATO Romanya ABD Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.