İşte asgari ücrette 'tek zam' açıklaması sonrası ilk tahminler! Zam oranı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tek zam' mesajı sonrası 2024 yılı asgari ücreti için tahminler yapılmaya başlandı. Peki 2024 Zam oranı ne kadar olacak? İşte ilk tahminler...

BAE ziyareti sonrası dönüş yolunda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili sorulan soruya "Bir kez verilecek zamla bu iş biter" dedi. Bu açıklama sonrası 2024 yılı asgari zammı için yeni tahminler yapılmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRETTE TEK ZAM DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TAHMİNLER

SGK Uzmanı Özgür Kaya, en yüksek beklentisinin yüzde 50 artış yönünde olduğunu belirterek, hesapladığı net asgari ücret rakamını paylaştı.

11 Aralık'ta İşvereni temsilen Türk-İş, hükümet kanadından yetkililer ve 5'er komisyon üyesi olmak üzere 15 üyenin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasıyla 2024 yılında uygulanacak asgari ücret belirlenecek.

Uzmanlar 2024 yılı enflasyon hedefi yüzde 45-50 bandında ve bir önceki yılda enflasyon yüzde 68 olduğuna dikkat çekerek ortaya 5 farklı zam senaryosu ortaya koydu.

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

- Asgari ücrete yüzde 30 zam: 2024 asgari ücret 14.882 TL
​- Asgari ücrete yüzde 35 zam: 2024 asgari ücret 15,392 TL
- Asgari ücrete yüzde 40 zam: 2024 asgari ücret 15,962 TL
- Asgari ücrete yüzde 50 zam: 2024 asgari ücret 17,103 TL
- Asgari ücrete yüzde 55 zam: 2024 asgari ücret 17,673 TL

İşte asgari ücrette 'tek zam' açıklaması sonrası ilk tahminler! Zam oranı ne kadar olacak? ile ilgili etiketler asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.