İstanbul'un Kaç İlçesi Var? 2022 İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası İlçeleri Hangileri?

İstanbul sadece Türkiye'nin değil birçok dünya ülkesininin nüfusunu geçimiş bir megakenttir. Binlerce yıllık tarihi olan İstanbul'un iki yakası vardır. Anadolu ve Avrupa yakalarında ise birçok ilçe bulunmaktadır. Peki İstanbul'da toplam kaç ilçe vardır? 2022 İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarındaki ilçeler hangileridir?

İstanbul'un ilçelerinde dair tüm bilgiler haberimizde. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Kültür Başkenti olaan İstanbul tarihi ve turistik güzellikleri ile dünyaca ünlüdür. Türkiye'nin de en büüyk şehri olan İstanbul iki kıtayı birleştiren coğrafi yapısıyla gezginlerin de uğrak yeridir.

İstanbul'un Kaç İlçesi Var?

Dünya Başkenti İstanbul'un toplam 39 ilçesi vardır. Bu ilçelerde 25 tanesi Avrupa Yakası'nda bulunmaktadır. İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçelerin telefon kodu 212 ile başlamaktadır. Anadolu Yakasındaki ilçeleri telefonla aramak isteyenler ise 216 kodunu çevirmek zorundadır.

İstanbul'da bulunan 39 ilçe zamanla büyümüştür. Pek çok mahalle büyüyen nüfusuyla zamanla ilçe haline gelmiştir. Tabi bu ilçeler içerisinden en yoğun olanları Avrupa Yakasında yer alıyor.

2022 İstanbul'un İlçeleri Listesi

Avrupa Yakasında bulunan ilçeler

- Arnavutköy
- Avcılar
- Bağcılar
- Bahçelievler
- Bakırköy
- Başakşehir
- Bayrampaşa
- Beşiktaş
- Beylikdüzü
- Beyoğlu
- Büyükçekmece
- Çatalca
- Eminönü
- Esenler
- Esenyurt
- Eyüp Sultan
- Fatih
- Gaziosmanpaşa
- Güngören
- Kağıthane
- Küçükçekmece
- Sarıyer
- Silivri
- Sultangazi
- Şişli
- Zeytinburnu

İstanbul'nun İlçeleri - AtlasBig.com

İstanbul'un Anadolu Yakasında Bulunan İlçeler

- Adalar
- Ataşehir
- Beykoz
- Çekmeköy
- Kadıköy
- Kartal
- Maltepe
- Pendik
- Sancaktepe
- Sultanbeyli
- Şile
- Tuzla
- Ümraniye
- Üsküdar

İstanbul'un Kaç İlçesi Var? 2022 İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası İlçeleri Hangileri? ile ilgili etiketler İstanbul Valiliği istanbulun ilçeleri istanbul'da kaç ilçe var 2022 istanbul ilçeleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.