İstanbul'un göbeğinde nefret suçu: Parkta oturan başörtülü kadına saldırdı

İstanbul'un göbeğinde iğrenç bir nefret suçu işlendi. Nişantaşı'nda bir parkta arkadaşlarıyla oturan Neşe Nur Akkaya, başörtülü olduğu için bir kişinin saldırısına uğradı. Önce sözlü tacizde bulunan ardından yumruk atan saldırgan Eray Çakın, polise verdiği ifadede ise saldırıyı itiraf etti.

İstanbul Nişantaşı'nda dün iğrenç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre, Mıstık Parkı'nda arkadaşlarıyla oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya yine parkta arkadaşlarıyla oturan Eray Ç. isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözlü tacizine maruz kaldı.

İstanbul'un göbeğinde nefret suçu: Parkta oturan başörtülü kadına saldırdı

Saldırgan Eray Ç., sonrasında ise kadınların yanına gelerek sözlü tacizde bulundu. Eray Ç., "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun" dedi. Akademisyen Akkaya'nın "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin demesi üzerine" Eray Ç ise Akkaya'ya fiziksel saldırıda bulundu. Polis ekiplerinin gözaltına aldığı saldırgan ifadesinde saldırıyı itiraf etti. Saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya ise olay sonrası darp raporu aldı.

İstanbul'un göbeğinde nefret suçu: Parkta oturan başörtülü kadına saldırdı - Resim : 2

KARDEŞİ YAŞANANLARI ANLATTI

Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayı şöyle anlattı:

"Dün başımıza gelen olayı sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. Ablam ve arkadaşı Nişantaşı mıstık parkında oturuyorlarken arkasında oturan bir kişi ablama önce sözlü tacizde bulunuyor. Sözlü tacizden önce de bir süre ablam ve arkadaşını bakışlarıyla rahatsız ediyor. Ardından bir şeyleri bahane edip ablamın yanına gelip bağırmaya başlayan bu şahıs, ablamın cevap vermesi üzerine ablama yumruk atmaya başlıyor.

Ablama "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. (Ablamın başörtüsüne laf atıyor.) Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, gaziosmanpaşaya gidip oturun." gibi bir çok nefret söyleminde bulunuyor.

Ablamın da "rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin demesi üzerine"
Ablama elindeki enerji içeceği şişesi ile vurmaya baslamak suretiyle yumruk atmaya başlıyor.

Ablam araştırma görevlisi ve bu hafta işine gidemiyor. Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Yine polis ifadelerinde nefret söylemlerini de, şiddet uyguladığını da kabul ettiler. Sadece ablam başörtülü olduğu için ablama ve arkadaşına saldıran bu faşist düşünceli Eray Çakın tutuklansın."

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Neşe Nur Akkaya'nın başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sosyal medyada büyük tepki çekti. "#ErayÇakınTutuklansın" etiketi Twitter'da gündemin üst sıralarına yerleşti. Sosyal medyada yapılan bazı tepkiler şöyle:

 

 

 

İstanbul'un göbeğinde nefret suçu: Parkta oturan başörtülü kadına saldırdı ile ilgili etiketler Saldırı İstanbul Nişantaşı Eray Çakın Neşe Nur Akkaya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.