İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde oy sayımı sona erdi! İşte sonuç...

Gaziosmanpaşa 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurullarının, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin aldığı karar doğrultusunda oy pusulalarının yeniden sayımı tamamlandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı seçimine dair itirazları üzerine oyların yeniden sayıldığını hatırlattı.

Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

"Gaziosmanpaşa Belediye başkanlık seçimine ilişkin yapmış olduğumuz itirazla birlikte oylar yeniden sayıldı. 

Yeniden yapılan sayım neticesinde oylarımız 159 oy artmış olsa da aradaki fark kapanmadığı için CHP'nin adayı Gaziosmanpaşa belediye başkanı olarak Gaziosmanpaşa halkı tarafından seçilmiştir. 

Yeni belediye başkanı arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Belediye meclis üyeliği seçiminde ise AK Parti olarak 21 Belediye meclis üyeliği bizde 16 belediye meclis üyeliği ise CHP olarak neticelenmiştir.

Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimiz ve milletimizin iradesi başımızın tacıdır. 

Sonuçlar ilçemize İstanbulumuza ve ülkemize hayırlı olsun. 

Yeni belediye başkanına hayırlı hizmetlerinde yanında olacağımızı, yanlış icatlarında karşısında olacağımızı bildirir, tüm Gaziosmanpaşalı hemşerilerimizi saygıyla selamlarım" 

Yıldırım, vatandaşın iradesinin sandığa yansıdığının tam anlamıyla tespit edilmiş olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İtiraz bir haktır. Biz bu hakkımızı kullanarak seçim sürecini sonlandırmış olduk. Her daim milletimizin iradesine saygı duyduk, yine saygı duyuyoruz. Tekrar hayırlı olsun. Bizim seçimlerdeki oylarımız geçersiz sayılmamış ama vatandaşımız geçersiz oy vermiş, iradesini o şekilde sandığa yansıtmış, bunu da görmüş olduk."

Seçimi kazananları tebrik ettiğini belirten Yıldırım, sayımda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

  

"YENi DÖNEM HAYIRLI OLSUN"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin itirazı sonrası 1030 sandıktaki oyların yeniden sayıldığını söyledi.

Çelik, 31 Mart'ta Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçilen Hakan Bahçetepe'nin, yeniden yapılan sayımı da önde tamamladığını belirterek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Sayım esnasında dışarıda kendilerine destek veren partililere teşekkür eden Çelik, "31 Mart’ta sandıktan çıkan irade bir kez daha tescillenmiş oldu. Yarın mazbatanın imzalanarak başkanımız Hakan Bahçetepe'ye verilmesini bekliyoruz. 1030 sandık yeniden sayıldı. Hakan Bahçetepe 848 oy farkıyla seçimi önde tamamladı. 31 Mart'tan 122 oy eksilmiş oldu." diye konuştu.

 

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde oy sayımı sona erdi! İşte sonuç... ile ilgili etiketler Seçim 2024 İstanbul Gaziosmanpaşa seçim Yerel seçim YSK Yükseköğretim Kurulu AK Parti CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.