İstanbul’u kana bulayacaktı, 5 bombayla yakalandı!

Patlayıcı uzmanı bir DEAŞlının Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığını belirleyen MİT ve emniyet, takibe aldığı teröristi İstanbul Sultanbeyli'deki hücre evinde bastı. Terörist gözaltına alınırken, evde patlatılmaya hazır uzaktan kumandalı el yapımı 5 patlayıcı ele geçirildi

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

DEAŞ’lı sözde üst düzey terörist İstanbul’da kıskıvrak yakalandı. İstanbul Emniyeti ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) koordineli çalışmasıyla terör örgütü DEAŞ’ın Irak yapılanmasında faaliyet gösteren üst düzey bir terörist kıskıvrak yakalandı. Terör örgütünün el yapımı patlayıcı (EYP) uzmanı ve sözde batı sektörü sorumluluğu yapan terörist Ahmet Jasım Abdullah Ahmad Al’ın Türkiye’ye giriş yaptığını tespit eden MİT ve İstanbul polisi, teröristi yakın takibe aldı.

DEAŞLI TERÖRİST DAKİKA DAKİKA İZLENDİ

Teröristin her anını izleyen polis ekipleri Ahmet Jasım Abdullah Ahmad Al’ın bomba düzenekleri hazırladığı bilgisine ulaşınca operasyon için düğmeye bastı. 25 Ekim günü teröristin gizlendiği DEAŞ’ın Sultanbeyli’deki hücre evine ve ara ara gidip geldiği başka bir adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yapıldı.

PATLAMAYA HAZIR 5 BOMBA BULUNDU

Baskında DEAŞ’lı terörist Ahmet Jasım Abdullah Ahmad Al gözaltına alındı. Teröristin ikametinde ve diğer adreste yapılan aramalarda; içerisinde GSM operatörlerine ait SİM kart bulunan, zaman ayarlı ve uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen 5 adet infilak etmeye hazır vaziyette bomba düzeneği ele geçirildi. Hücre evlerinde, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan bombayı infilak ettirmek için kullanılan çok sayıda basma butonu ile el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı çok sayıda elektronik sensör devre de ele geçirildi. Polis ekiplerinin detaylı aramasında adreslerin belirli yerlerine hazırlanmış gizli bölmeler de bulundu. Bölmelerde SD hafıza kartı ile çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE YOLLANDI

Yapılan çalışmalarda teröristin DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki saldırılarında kullandığı patlayıcıların tasarımını yaptığı, örgüt mensuplarına da patlayıcı yapımı eğitimi verdiği tespit edildi. Terörist Ahmet Jasım Abdullah Ahmad Al çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul’u kana bulayacaktı, 5 bombayla yakalandı! ile ilgili etiketler İstanbul bomba DEAŞ terör terörist Sultanbeyli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.