İstanbullunun kar çilesi: Yolda mahsur kaldılar! Vatandaşlardan İBB'ye yoğun tepki var!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı sonrası İstanbul sokaklarında vatandaşa mikrofon uzattı.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Evlerine giderken zor anlar yaşayan vatandaşlar, İBB'nin tuzlama çalışmalarının yetersiz kalması sonucu bazı bölgelerde trafik durma noktasına geldiği için yollarda kaldı.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, yoğun yağış sonrası bugün İstanbul sokaklarında vatandaşın nabzını tuttu. İBB'nin gerekli önlem almadığını ve tuzlama çalışması yapmadığını belirten vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

"TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPAN YOKTU. KİTLENDİK KALDIK ÖYLE"

Yolda kalan bir vatandaş tuzlama çalışması yapılmadığını belirterek, "Eve zor gittik, yollar kapalıydı biraz. Eyüp'te ve Okmeydanı'nda kaldık. Saat 21.00 civarında kar çok bastırdı. 23-00 civarında eve varabildik. Karla kaplıydı yollar, trafik vardı. Tuzlama çalışması yapan yoktu. Kitlendik kaldık öyle mecbur. Yollarda araba park edip gidenler vardı. İBB'nin çalışmadığını düşünüyorum." dedi.

"BELEDİYE ÇALIŞMIYOR, ÇALIŞTIRMIYOR SANKİ KASTİ YAPILMIŞ BİR ŞEY VAR GİBİ"

İBB'nin çalışmadığını ve gerekli önlem alınmadığını belirten diğer bir vatandaş, "4. Levent'ten tanıdıklarım buraya zorlukla geldi. Yolların kapalı olduğunu, özellikle ara sokaklarda buzlanma olduğunu, arabaların birbirleriyle sürekli kaza yaptığını görmüşler. Evim biraz yüksekte, yolların kapalı ve buzlu olduğunu gördüm. 12 senedir İstanbul'dayım böyle bir kar görmedim. AKOM'dan uyarı geldiği zaman hemen tuz çuvalları, kar küreme arabaları TEM ve E-5'te beklerdi. Bu sefer onları göremedik. İlk yağdığı gün motorumla gelmiştim işe. Akşam 22.00'de kepenkleri indirip gece saatlerine kadar arkadaşlarla dükkanda oturduk. Eve gitmek için kepengi açtığımda her taraf bembeyazdı. Motoru burada bırakmamak için 3-4 sokak arkadaki evime kadar elimde süre süre zorla götürdüm. Durum pek iç açıcı değil. Belediye çalışmıyor, çalıştırmıyor. Sanki kasti yapılmış bir şey var gibi. Dün Eminönü'ne gittim, 1 saat otobüs bekledim. Normalde otobüs 5-10 dakika içinde hemen geliyordu. Oradaki vatandaşlar da sıkıntılıydı. Otobüs ve metro seferleri az. İnsanlar yoğunlukla buralara saldırıyor ama belediye maalesef çalışmıyor." ifadelerini kullandı.

"KUZEY MARMARA OTOYOLU'NUN HER YERDEN ÖNCE AÇILMASI GEREKTİ"

Kar makinasının yol kapalı olduğunu için gidemediğini belirten başka bir vatandaş, "Önlemler alındı, ara yollara baktığımızda ana yollar açıktı. Kuzey Marmara Otoyolu'nda temizleme aracı yokmuş. İstanbul'un kuzeyi tamamen kar kaplı, fırtına ve tipi var. Tipiden dolayı arabalar gidemiyordu. Orası paralı yol, her yerden önce yolun açılması gerekti. Kar makinası yol kapalı olduğu için gidemiyordu. İstanbullu büyük sıkıntı çekti." şeklinde konuştu.

Videonun tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

İstanbullunun kar çilesi: Yolda mahsur kaldılar! Vatandaşlardan İBB'ye yoğun tepki var! ile ilgili etiketler İBB mevlüt yüksel kar yağışı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.