İstanbulluları tedirgin eden mesaj! Herkese gönderdiler...

Kısa mesaj aracılığıyla dolandırıcılık yöntemini sürdüren kalpazanlar, bu kez yeni bir isimle vatandaşların karşısına çıktı. İstanbul'da yaşayan pek çok vatandaşa Elazıgesob adıyla "Hakkınızda açılan dava detayına bakmak için uygulama linkine tıklayın" içerikli mesajlar gönderen kalpazanlar, İstanbulluları tedirgin etti.

Vatandaşlara çeşitli mesajlar atıp arayarak dolandırmaya çalışan şahıslar, bu kez de İstanbullu vatandaşları hedef aldı.

"Elazığ Esob" kod adıyla pek çok kullanıcıya mesaj gönderen dolandırıcılar, Türk Ceza Kanunundan bazı kanun maddelerini mesaja ekleyerek, mesajın altına bıraktığı uygulama linki ile birçok kişisel bilgiyi ele geçiriyor.

ELAZIĞ ESOB ADI İLE GELİYOR

Ele geçirdiği telefon numaralarıyla dolandırıcılık yöntemini sürdüren sahtekarlar Elazığ Esob adı ile gönderdikleri mesajlarda " Ankara 3. Ağır Ceza mahkemesince tarafınıza açılmış dosya detaylarına uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz" ifadelerini kullanıyor.

AMAN DİKKAT! GÖNDERİLEN LİNKE TIKLAMAYIN

Dolandırıcıların yazdığı mesajın altında bulunan linke tıklayan vatandaşların kişisel bilgileri dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor. Banka hesaplarınız, T.C. kimlik numaralarınız dahil her bilgiye ulaşabilen dolandırıcılar bu yöntemle banka hesaplarınıza erişebiliyor.

İstanbulluları tedirgin eden mesaj! Herkese gönderdiler... ile ilgili etiketler İstanbul Dolandırıcı mesaj
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.