İstanbulluları çok rahatlatacak Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açılıyor

İstanbullu vatandaşları çok rahatlatacak bir metro projesi bugün resmen hayata geçiyor. 2 buçuk yıldır yapımı süren Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılışını gerçekleştirecek. Trafik olduğunda saatler süren yolculuk yeni açılacak metro hattı ile 23 dakikaya kadar inecek. 

70 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK

Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek metro hattı, Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Hattına ve Halkalı-İstanbul Metro Hattına entegre olarak yolculuk sürelerini kısaltacak.

Yeni metro hattının açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

İstanbulluları çok rahatlatacak Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açılıyor

TOPLAM 4 İSTASYON BULUNUYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış öncesi metro hattındaki hazırlıkları yerinde inceledi. Metro hattına ilişkin şu bilgileri verdi:

“İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu; 318,3 kilometre metro hattı bulunmaktadır. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 380,2 kilometreye yükselecektir. 6,2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Kayaşehir Hattımızda; Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutlar ve Kayaşehir Meydan istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon bulunmaktadır."

Gayrettepe bağlantısının da biteceğini belirten Karaismailoğlu, "Orası da bir ringi tamamlamış olacak yani Yenikapı Hacıosman metrosu, Zincirlikuyu Metrobüs Hattı ile birlikte bu hattı kullanan vatandaşlarımız da orayla bile entegre edilecekler" bilgisini verdi.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu

İstanbulluları çok rahatlatacak Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açılıyor - Resim : 2

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ"

İstanbul'daki yerel yönetimi eleştiren Karaismailoğlu, Bakanlık olarak gerekeni yapıyoruz mesajı verdi.

"İstanbul'un toplamda 1100 kilometre metro ihtiyacı vardır. Yerel yönetim görevini yerine getirmezken, bir metro hattını 80 yılda bitirecek bir hızda ilerlerken, Bakanlık olarak elimizi taşın altına koyuyor ve İstanbul’un eksiklerini tamamlıyoruz."

İstanbulluları çok rahatlatacak Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açılıyor ile ilgili etiketler metro İstanbul Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.