İstanbullular hazır olun: Bu hafta sonu sıcaktan kavrulacağız

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, hafta sonu gelecek kavurucu sıcaklar ile ilgili uyarıda bulundu.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası hafta sonu etkisini artırarak gösterecek. Marmara Bölgesi bu hafta sonu adeta kavrulacak. Uzmanlarda vatandaşlara sıcaklar ile ilgili uyarılar geliyor.

HAFTA SONU İÇİN UYARI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Yaklaşık 10 gün önce ülkemiz sıcak havanın etkisi altına girmiş ve ardından hava serinlemişti. Ülkemize Afrika'dan yeni bir sıcak hava dalgası geldi. Yeni sıcak hava dalgası Marmara Bölgesi'nde etkili olacak. Sıcaklık nedeniyle cumadan itibaren bölgede en düşük sıcaklık 35 derece ölçülecek.” açıklamalarında bulundu.

Toros, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, pazar günü sıcaklıkların İstanbul ve Tekirdağ'da 35, Edirne ve Çanakkale'de 40, Balıkesir'de 41, Bursa'da 38, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya'da 39 dereceye kadar çıkacağını aktardı.

HİSSEDİLEN 40 DERECEYİ GEÇECEK

Toros, “Özellikle bağıl nemden dolayı İstanbul'da hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Önümüzdeki 1 hafta boyunca Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde olacak.” ifadelerini kullandı.

BOL SU TÜKETİMİ VE UYGUN GİYİM

Sıcak havalardan kendinizi korumak için önerilerde bulunan Toros, sıcak hava şartlarına uygun giyinerek hem rahatlayabileceğini hem de sağlıklarını koruyabileceğini aktardır.

Su kaybının önüne geçilebilmesi için bol bol su tüketilmesi gerektiğini söyleyen Toros, vatandaşların bu sıcakları hafife almaması gerektiğini belirtti.

İstanbullular hazır olun: Bu hafta sonu sıcaktan kavrulacağız ile ilgili etiketler Meteoroloji Sıcak İstanbul Marmara Bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.