İstanbullu çileli günlere döndü

İstanbul halkı son bir yıldır çile yaşamaya başladı. İstanbul'un Beşiktaş, Bakırköy gibi ilçelerinde yaz ayları olmasına rağmen yollar çamurdan yürünmez hale geldi. Bazı yerler ise tehlike saçıyor. Bunlardan bir tanesi ise şehrin en önemli alanlarından ve yoğunluğun yaşandığı Unkapanı Köprüsü. Köprüden betonlar dökülürken, demirler çürüdüğü için de bakımsızlıktan tedirginlik yaşanıyor. İmamoğlu'na oy verenler bile pişman olduklarını söyleyerek şehrin bakımsızlığından yakınıyorlar.

Köprünün içler acısı çürüyen kısımlarının üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Birlikte Başaracağız” yazılı pankartı asması görenlerin dikkatini çekti. Köprünün beton kısımlarına altından geçen araçlar yüksekliklerini ayarlayamadığı için sürekli vururken bu nedenle köprü her geçen gün biraz daha zarar görüyor. Ancak araçların vurduğu kısımlar onarılmak yerine çürümeye terk edildi.

İstanbullu çileli günlere döndü

VATANDAŞLARIN CANLARI TEHLİKEDE 

Köprüden her geçtiklerinde canlarının tehlikede olduğunu söyleyen vatandaşlar bir an önce köprü ve alt geçitte bakım onarım çalışmalarının yapılmasını istediklerini dile getirdi.  

İstanbullu çileli günlere döndü - Resim : 2

 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEPKİ GÖSTERDİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin onarım çalışmalarını yapmadığını söyleyerek tepkisini dile getiren Recep Yıldırım, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir türlü buranın tadilat sorununu çözmüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oyumuzu da verdik hiçbir şey yapmadı. Milleti kandırdıklarını düşünüyorum. Oy verdim ama çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

İstanbullu çileli günlere döndü - Resim : 3

BU DA KÖPRÜ TEDBİRİ 

Uzun zamandır düzeltilmeyen bir sorun olduğunu ifade eden bir diğer vatandaş ise, “Kamyonlar gelip geçerken devamlı üst geçide yüksekliklerini bilmedikleri için sürtüyor. Çok tehlikeli bir durum, bu soruna bir çözüm bulunması lazım. Kaç yıllık köprü altından tedbirli geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ ALT GEÇİDİNDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İstanbul’da yaşanan sel felaketinde su dolan Unkapanı Köprüsü alt geçidinde yaşayan “Cici Baba" lakabıyla tanınan bir kişi 18 Ağustos 2019 tarihinde sel sularında boğularak vefat etmişti. Aynı alt geçitte sokakta yaşayan bir kişinin uyuması yürekleri sızlatmıştı. 

İstanbullu çileli günlere döndü ile ilgili etiketler istanbul belediyesi unkapanı tehlike vatandaşlar tepkiler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.