İstanbul'dan sonra Ankara'da da CHP-DEM Parti iş birliği: 3 ilçede DEM parti adaylarını geri çekti!

Ankara'da DEM Parti, Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde adaylarını geri çekti. CHP'ye bırakılan ilçeler hakkında DEM'in Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, açıklama yaptı. Tüm bunlar, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın siyaset arenasında ülkücü geçmişiyle yer tutmaya çalışmasını akıllara getirdi.

'Kent uzlaşısı' adı altında yapılan CHP-DEM Parti ittifakında birçok il ve ilçede CHP, birçoğunda ise PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti aday çıkartmadı.

Genellikle büyükşehirlerde ilçelerin bölüşüldüğü bu ittifak ilişkisinde Ankara'da da İstanbul'a benzer bir strateji izlendi.

DEM PARTİ, ANKARA'DA 3 İLÇEYİ CHP'YE BIRAKTI

Büyükşehirde aday çıkartan iki parti, ilçelerde adayları ve meclis üyeliklerini paylaştı. Bu kapsamda Ankara'da DEM Parti, Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde aday çıkartmadı.

CHP'ye bırakılan ilçeler hakkında DEM'in Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, açıklama yaptı.

Aday çıkartmasalar da meclis üyeleri olduğunu söyleyen Türkdoğan, şöyle konuştu:

Yenimahalle’de partimizin belediye meclis üyeleri var, belediye meclis üyelerine oy istiyoruz. Onun dışında ‘Şu partiyi destekleyin’ diye hiçbir yerde hiçbir tutumumuz yoktur.

Ankara’da beş yıl geçti. Durum çok farklı. Şu anda Ankara’nın sol-sosyalist seçeneği biziz. Ankara’daki kadınlara, sol-sosyalist, Türk, Kürt, LGBTİ ve kadınlara sesleniyoruz. Bize oy vermeliler.

MANSUR YAVAŞ'IN MİLLİYETÇİLİĞİ NEREDE?

Tüm bunlar, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın siyaset arenasında ülkücü geçmişiyle yer tutmaya çalışmasını akıllara getirdi.

Milliyetçiliği kimseye bırakmayan Yavaş'ın, PKK uzantısı partinin Kandil'de belirlenen isimleri ile iş birliği yapması Ankara seçmenini rahatsız etti.

İstanbul'dan sonra Ankara'da da CHP-DEM Parti iş birliği: 3 ilçede DEM parti adaylarını geri çekti! ile ilgili etiketler CHP Mansur Yavaş DEM Parti Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.