İstanbul'daki yeni tramvay hattı inşaatı başlıyor! Bu yollar 2 ay boyunca kapalı olacak

İBB, Cibali – Alibeyköy Tramvayı’nı Eminönü’ne uzatacak projenin çalışmalarına başladı. Hattın ikinci etabını devreye alacak çalışma kapsamında trafik akışı, 2 ay boyunca Aksaray – Taksim ve Taksim - Aksaray istikametlerinde oluşturulan sirkülasyon yolu üzerinden sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk etabı Cibali ile Alibeyköy Cep Otogarı arasında 1 Ocak 2021'de açılan tramvay hattını Eminönü’ne uzatacak çalışmaya başladı.

İkinci etabın devreye girmesiyle Küçükpazar ve Eminönü istasyonları ile hat, Tarihi Yarımada'nın uç noktasına bağlanmış olacak. Çalışma boyunca trafik akışı, Aksaray – Taksim ve Taksim - Aksaray istikametlerinde oluşturulan sirkülasyon yolu üzerinden yapılacak.

İstanbul'daki yeni tramvay hattı inşaatı başlıyor! Bu yollar 2 ay boyunca kapalı olacak

“Unkapanı Kavşağı Köprü Yenileme ve Tramvay Altgeçidi İnşaatı” işi kapsamında, Alibeyköy – Eminönü Tramvay Hattı’nın Unkapanı Köprülü Kavşağı ile kesişim noktasında tramvay altgeçidi imalatları tamamlanacak.

Söz konusu çalışmaların 2 ay içerisinde bitirilerek trafik akışının eski haline alınması planlanıyor.

İstanbul'daki yeni tramvay hattı inşaatı başlıyor! Bu yollar 2 ay boyunca kapalı olacak ile ilgili etiketler İstanbul Eminönü tramvay kapalı yollar alternatif hat
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.