"İstanbul’daki sandık kurulları inceleniyor!"

CHP'ye yakın Sözcü Gazetesi kaynak olarak CHP'li Gürsel Tekin'i gösterdiği bir iddiayı gündeme taşıdı. Sözcü'nün Tekin'e dayandırdığı iddiaya göre İstanbul'daki sandık kurulu üyeleri GBT (Genel Bilgi Taraması) incelemesine alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşanan hatalı sayım, oy kaydırma gibi tartışmalarla ilgili ilçe seçim kurulları birçok yerde yeniden sayım kararı vermiş durumda.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu hukuki sürecin dururulmasını isterken, partisi de AK Parti'nin itirazı yönünde sayım kararı alan İlçe Seçim Kurulları'nın kararlarının durdurulması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Süreç hukuki zeminde devam ederken Sözcü'nün iddiasına göre CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin İstanbul'daki sandık kurulları üyelerinin GBT'lerinin incelemeye alındığını ileri sürdü. 

Habere göre Tekin, “iktidar olarak bu sandıkların görevlilerini siz belirlemediniz mi? Bu saatten sonra insanların GBTlerine bakmanın anlamı ne? Nereye bağlamak istiyorsunuz?” dedi.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu seçim bitmiştir. YSK sonucu ilan etmiştir. Bu ilana herkes tabi olmak zorundadır. Aksi takdirde milletin iradesi İstanbul'da gasbedilmiş olunur Bütün bunlara baktığımızda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkiye'yi zor durumda bırakmayın. YSK Başkanı Sayın Güven bir an önce belediye başkanımıza mazbatasını versin ve Türkiye rahatlasın”.

"İstanbul’daki sandık kurulları inceleniyor!" ile ilgili etiketler İstanbul Ekrem İmamoğlu Gürsel Tekin Sözcü