İstanbul'da zabıta ekipleri mangal denetimine başladı

Geride kalan gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahillerde mangal ve nargilenin yasaklanacağını açıkladı. İBB ekipleri ise bugün mangal denetimleri yapmaya başladı.

İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde sahillerde mangal ve nargilenin yasaklanacağını açıklamıştı. Söz konusu açıklamanın ardından İBB'ye bağlı zabıta ekipleri bugün mangal denetimi yapmaya başladı.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Anadolu yakasında Maltepe, Kartal ve Pendik sahilleri ile yeşil alanlarda mangal yakmak isteyen vatandaşlar, İBB kararı sonrası zabıta ekipleri tarafından uyarıldı.

VATANDAŞ: DOĞRU BULMUYORUM

Mangal yaparken zabıta ekipleri tarafından uyarılan Ali Alçı "Biz ateş yakmadık, tüple mangalımızı yaptık. Ekipler uyardı bizi" şeklinde konuştu.

Sahilde mangal yapmak istediğini söyleyen Gökhan Kara da, “İnsanlar sahilde mangal yapmak istiyor. Apartmanlarda yapamayacaklar, doğal olarak sahillerde ya da yeşil alanlarda yapacak. Ben doğru bulmuyorum. İnsanları rahatsız etmeden sonra temizliği yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"MANGAL BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ"

Ailesi ile pikniğe gelen Cihan Meral "Yazın özellikle sahil yolu duman altı oluyordu. Birçok insan bu durumdan şikayetçiydi zaten. Bu kararı olumlu karşılıyorum. Mangal yapmak isteyenlere belli başlın noktalar belirlenmesi gerekiyor. Bu bizim kültürümüzde olan bir şey" diye konuştu.

(DHA)

İstanbul'da zabıta ekipleri mangal denetimine başladı

İstanbul'da zabıta ekipleri mangal denetimine başladı - Resim : 2

İstanbul'da zabıta ekipleri mangal denetimine başladı - Resim : 3

İstanbul'da zabıta ekipleri mangal denetimine başladı - Resim : 4


İstanbul'da zabıta ekipleri mangal denetimine başladı ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Zabıta mangal
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.