İstanbul'da yağmur bir anda bastırdı! Meteoroloji'den sarı kodlu sel ve dolu uyarısı!

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Kısa sürede etkisi artan yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise İstanbullular için sarı kodlu uyarıda bulunarak vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya davet etti.

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağmur, bazı noktalarda şiddetlenerek dolu yağışına dönüştü. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan şiddetli sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı.

YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Yağmura hazırlıksız yakalananlar çareyi saçakların altına saklanmakta buldu. Yağmur ve dolu nedeniyle bazı cadde ve sokaklar kısa sürede göle dönerken, aniden bastıran yağmur kısa süreli paniğe neden oldu.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Şiddetli yağmur trafiği de olumsuz etkiledi. E-5 Karayolu'nda trafik adeta durma noktasına geldi. Sürücüler zor anlar yaşarken, İBB'nin trafik haritası verilerine göre yoğunluk yüzde 71'e çıktı.

METEOROLOJİ'DEN SEL VE DOLU UYARISI

Meteoloroji Genel Müdürlüğü'nden yapılan sarı kodlu uyarıda, "İstanbul Avrupa Yakası ile Boğaz çevresinde görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İstanbul'da yağmur bir anda bastırdı! Meteoroloji'den sarı kodlu sel ve dolu uyarısı!

TRAKYA'YA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce öğle saatlerinden itibaren Trakya'da kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

TRAKYA'YA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce öğle saatlerinden itibaren Trakya'da kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Edirne, Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak (21-50 kg/m²) ve gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedildi. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

ANKARA'YA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, öğle saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Kuvvetli sağanağın Edirne, Kırklareli çevreleriyle Tekirdağ'ın iç kesimlerinde de yerel olarak etkili gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: 23, Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İSTANBUL: 27, Parçalı ve az bulutlu.

İZMİR: 28, Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KOCAELİ: 28, Parçalı ve az bulutlu.

İstanbul'da yağmur bir anda bastırdı! Meteoroloji'den sarı kodlu sel ve dolu uyarısı! ile ilgili etiketler İstanbul Sağanak Yağış hava durumu Meteoroloji dolu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.