İstanbul'da ucuz konutun adresi belli oldu!

İstanbul’da konut fiyatları ve kiraları rekor ücretleri buluyor. Merkezi bölgelerde daire fiyatları 500 bin lirayı aşınca hesaplı konut arayanların adresi Esenyurt oldu.

Güneş gazetesinden Yunus Çağlar'ın haberine göre, İstanbul’da konuta yatırım yapanların rağbet ettiği bölgelerin başında gelen Esenyurt’ta her keseye göre konut bulunabiliyor. Konut satış trafiğinde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan İstanbul’un Esenyurt ilçesinde rekabet de giderek kızışıyor.

100 BİN LİRAYA BİLE EV VAR

Tapu işlemlerinin en çok gerçekleştiği Esenyurt'ta yeni projelerde yer alan dairelerin metrekaresi bin 700 TL'den başlıyor. Kira değerlerinin ulaşım yatırımlarına bağlı olarak günden güne yükselmesi yatırımcıların yüksek prim elde etmesi sağlıyor. Rağbet gören ilçede 1+1’de 94 bin, 2+1’de ise 179 bin liradan başlayan fiyatlarla daire bulunabiliyor. Oysa İstanbul’un merkezi bölgeleri incelendiğinde, konut metrekarelerinin 6 bin ile 15 bin lira arasında değiştiği görülüyor.

KİRALAR 600 TL’DEN BAŞLIYOR

Esenyurt'ta kiralıklar incelendiğinde, 2 oda 1 salon dairelerde kiraların 600 liradan başladığı görülüyor. 100 metrekarenin üzerindeki daire tiplerinde ise 750 liradan başlangıç gösteriyor. Bu durum hem satışın, hem de kiralamanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

İstanbul'da ucuz konutun adresi belli oldu! ile ilgili etiketler Esenyurt kira daire
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.