İstanbul'da tapu şebekesine operasyon!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, evrakta sahtecilikle sahibi olmadıkları arsaları kendilerininmiş gibi başkalarına satan tapu şebekesine şikayet sonrası operasyon düzenledi. Çete üyeleri suçüstü yakalandı.

Arsasının haberi olmadan başka birisine satıldığını öğrenen arsa sahibi, konu ile ilgili İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine fiziki ve teknik takip yapan polis ekipleri satışta ismi geçen şüphelileri belirledi. Polis ekipleri takip ettiği kişilerin bugün bir arsanın satışını yapmak üzere tapu dairesinde alıcılarla buluştuğunu belirleyerek baskın düzenledi. Yapılan operasyonda polis ekipleri tapu dairesinde satış işlemi yapan 4 kişiyi suçüstü yakalanarak gözaltına aldı.

KOLAY SATIŞ İÇİN ARSALARI PİYASA FİYATININ ALTINDA SATIYORLAR!

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin maddi değeri yüksek arsa ve arazileri belirleyerek sahiplerinin kimlik bilgilerine ulaştıktan sonra kendi fotoğraflarına uygun şekilde sahte kimlik ve sahte vekaletnamelerle başka kişilere fiyatının çok altında satış yaptıklarını tespit etti.

AYNI YÖNTEMLE ÇOK SAYIDA KİŞİYİ DOLANDIRDIKLARI İDDİA EDİLDİ!

Şüphelilerin, yakın geçmişte aynı yöntemle farklı ilçelerde 4 kişiyi daha mağdur ettikleri ileri sürüldü. Polis ekiplerinin, şüphelilerin adreslerindeki aramaları devam ediyor.

Gözaltı sayısının artması bekleniyor.

Kaynak: DHA

İstanbul'da tapu şebekesine operasyon! ile ilgili etiketler polis Operasyon İstanbul Türkiye dolandırıcılık suç suç üstü tapu şebekesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.