İstanbul'da sağanak yağış etkisini artırıyor: Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'yı su bastı

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini artırarak devam ediyor. Kentin birçok noktasında etkili olan yağışta Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'yı su bastı. Çarşı esnafı dükkanlarını temizlemek için yoğun çaba harcadı.


İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini artırdı. Mudanya'da ve Anadolu Yakası'nda araçlar su altında kaldı. AKOM'dan yeni uyarı geldi: Yağmur ilerleyen saatlerde daha da etkisini artıracak.

Yağış Anadolu yakasında Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir'de etkili oluyor. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa'ya geçişlerde yoğunluk oluştu.

Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

MISIR ÇARŞISI VE KAPALIÇARŞI'YI SU BASTI

İstanbul'da meydana gelen sağanak yağış kentin önemli turizm merkezlerini de etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda su baskınlar meydana geldi. Çarşıdaki esnaf, su basan dükkanlarını temizlemek için yoğun çaba harcadı.

AKOM'DAN UYARI: ETKİSİNİ ARTIRACAK

Öte yandan Afet Koordinasyon Merkezinin (AKOM) Twitter hesabından yapılan duyuruda, sağanağın sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olduğu belirtilerek, "Yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

İstanbul'da sağanak yağış etkisini artırıyor: Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'yı su bastı ile ilgili etiketler İstanbul Sağanak Yağış Kapalıçarşı mısır çarşısı su baskını
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.